<strong>NM-GULL:</strong> Rune Velta tok NM-gull i normalbakken. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
NM-GULL: Rune Velta tok NM-gull i normalbakken. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer

Klart NM-gull for Velta

I normalbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rune Velta gjorde som i VM og stakk av med seieren i normalbakke-NM i hopp lørdag. Han slo Kenneth Gangnes med 13,5 poeng.

Velta gjorde to svev på 97 og 99 meter i den lille bakken i Heddal. Han fikk 20 i stil fra flere av dommerne, og totalt endte hopperen fra Lommedalen med 281,3 poeng.

25-åringen fikk en eventyrlig avslutning på sesongen. I februar tok han medaljer i samtlige fire VM-øvelser i Falun, der to av dem var gull (normalbakke og lagkonkurranse).

Dette var Veltas første individuelle NM-gull.

Sjøen falt Gangnes sikret sølvet etter å ha landet på 96,5 og 97 meter. Han endte 13,5 poeng bak Velta. Bronsen gikk til Tom Hilde, som hoppet 97 og 94 meter.

Phillip Sjøen noterte 105 meter i første omgang, men klarte ikke å holde seg på beina. Det førte til betydelige trekk. Unggutten løftet seg i finalen og inntok fjerdeplassen etter et svev på 102 meter.

- Jeg var nedi etter kjempehoppet. Hadde jeg unngått fallet i første omgang, kunne jeg kjempet med Velta om NM-seieren, sa Sjøen.

Lundby-seier Maren Lundby var klart best i kvinnenes normalbakkerenn. Kolbu-jenta slo Line Jahr med 15,5 poeng. Anette Sagen avsluttet hoppkarrieren med NM-bronse.

- Det ble mange poengs margin til slutt. Første omgang var veldig positiv, men annethoppet var ikke så bra. Det var viktig å avslutte sesongen med stil. Nå skal det bli fint med påskeferie, sa Lundby.

20-åringen hoppet 103,5 og 93,5 meter lørdag. For Jahr ble fasiten 100,5 og 90,5, mens Sagen klarte 97 og 92 meter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer