KONTROVERSIELL STRAFFE: Aalesund-spillerne raste mot dommer Tommy Skjerven da han ga Molde straffe helt på tampen av 1. omgang, for en angivelig hands på Magnus Sylling Olsen. Moldes Aksel Berget Skjølsvik hevder de bidro til at Skjerven blåste. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KONTROVERSIELL STRAFFE: Aalesund-spillerne raste mot dommer Tommy Skjerven da han ga Molde straffe helt på tampen av 1. omgang, for en angivelig hands på Magnus Sylling Olsen. Moldes Aksel Berget Skjølsvik hevder de bidro til at Skjerven blåste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Klart vi benytter at dommeren lar seg påvirke

Skjølsvik ropte på straffe som småunger roper på godteri. Og fikk det.

||| Molde - Aalesund 2-1

MOLDE (Dagbladet): En spillesugen Aksel Berget Skjølsvik erstattet en febersyk Daniel Berg Hestad i startoppstillingen mot Aalesund, og midtbaneterrieren gjorde seg på ingen måte bort i kapteinens fravær.

- Jeg håper trenerne er smart nok til å se hva jeg bidrar med utpå der, sa 23-åringen ubeskjedent etter matchen.

Skjølsvik spilte en meget viktig rolle da Molde skulle ri stormen av i de siste minuttene av kampen.

- Jeg fikk krampe i begge leggene og det var skikkelig Championship-fotball(engelsk 1.divisjon,journ.anm.)utpå der. Men det var skikkelig deilig å ligge bak der og rydde unna. Det passer meg glimrende.

Skjølsvik spilte også, ifølge seg selv, en birolle i situasjonen som ga hjemmelaget straffe i slutten av første omgang.

- Jeg ser refleksen til Aalesund-spilleren, roper på straffe og han dømmer.

BLE PÅVIRKET?: Dommer Tommy Skjerven. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BLE PÅVIRKET?: Dommer Tommy Skjerven. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Småbarnsfaren Skjølsvik drar en referanse til livet med unger når han forklarer hvorfor Molde faktisk fikk straffe på det som i bunn og grunn ikke var hands av Magnus Sylling Olsen.

- Det er akkurat som med små unger som roper på godteri det der. Av og til får de det, sier en av  Moldes beste menn med et smil om munnen før han sender et lite stikk inn i den siste tids  debatt om norske dommere.

- Dommerne lar seg ubevisst påvirke av publikum og spillere. Det er klart vi benytter oss av det.

Når han blir konfrontert med Skjølsviks påstander kommer det ikke annet enn syrligheter fra Aalesund fyrtårn Thor Hogne Aarøy.

- Han er noe for seg selv, han der Skjølsvik...

STEPPET INN FOR BERG HESTAD: - Jeg håper trenerne er smart nok til å se hva jeg bidrar med utpå der, sa en ubeskjeden Skjølsvik etterpå. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
STEPPET INN FOR BERG HESTAD: - Jeg håper trenerne er smart nok til å se hva jeg bidrar med utpå der, sa en ubeskjeden Skjølsvik etterpå. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer