- Klart vi har seiersambisjoner med en slik hest

Eier Knut Olausson (84) har fine rapporter på Steinlager. Se seiren i Oslo Grand Prix i 2005 på video!

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 44 millioner lørdag og store gevinster søndag!

(Dagbladet.no): Knut Olausson (84) er ladet med nøkterne forventninger når hans kanontraver Steinlager gjør spektakulært comeback mot den ypperste eliten i Oslo Grand Prix søndag.

- Ferske rapporter fra stallen og trener Olle Goop forteller at alt ser bra ut før helgen, sier Olaussen til Dagbladet.no fredag formiddag.

Her kan du se seieren i Oslo Grand Prix i det store Steinlager-året 2005.

- Kan Steinlager vinne Oslo Grand Prix nå tre år etter?

- Han var veldig fin i sin siste start på Solvalla. Det er klart vi har seiersambisjoner med en slik hest.

- Hvor god er den franske favoritten Exploit Caf?

- Jeg har aldri sett hesten selv, men jeg hører at den skal være god?

 GROMGUTT:  Eier Knut Olaussen fra Ski var på plass da hans øyensten Steinlager gjorde comeback i Sverige etter nesten to års skadefravær. Foto: TRAV.24
GROMGUTT: Eier Knut Olaussen fra Ski var på plass da hans øyensten Steinlager gjorde comeback i Sverige etter nesten to års skadefravær. Foto: TRAV.24 Vis mer

- Frykter du at Steinlager skal slå opp den gamle skaden?

- Det er alltid en risiko for skader i travsport. Men jeg er ikke spesielt bekymret foran dette løpet, sier Olausson, som ikke vil si en bokstav om planer for Steinlager i Elitloppet i Stockholm.

- Nå konsentrerer vi oss om hvordan Steinlager opptrer på Bjerke søndag og hvordan han reagerer på løpet etterpå, sier Olausson, som tror han kommer til å følge sin øyensten fra terassen på Bjerke-restauranten. 

Størst siden Rex\'en og Alm Svarten

Steinlager - oppkalt etter et ølmerke fra New Zealand - er den største publikumsmagneten i norsk travsport siden Rex Rodney og Alm Svarten.

De fleste eksperter trodde den da åtte år gamle hingsten med over 11 millioner kroner på kontoen hadde travet sitt siste løp da han haltet av banen i Elitloppet i 2006 med en alvorlig gaffelbåndskade.

Siden den gang har Steinlager skilt lag med sin gamle trener og kusk Per Oleg Midtjeld på Momarken. Det er den svenske suksesstreneren Olle Goop og hans like suksessrike kuskesønn Bjørn Goop som har fått Steinlager på beina igjen, bokstavelig talt.

- Han kjenner meg igjen

Men det betyr ikke at eier Olausson og Steinlagers "skaper" Per Oleg Midtfjeld er blitt uvenner.

- Klart vi har seiersambisjoner med en slik hest

Midtfjeld trener og kusker en annen av Olaussons hester, Cromwell, som har hatt suksess i den norske eliten i år. Og Midtfjeld dro sammen med Knut Olausson da Steinlager gjorde comeback i Sverige i vinter.

- Jeg er ordentlig glad i Steinlager. Jeg har vært i Sverige og besøkt ham et par ganger, og han kjenner meg igjen med en gang.

- Han var jo som et eventyr i min regi. Jeg håper så inderlig at han skal gjøre det bra, sier Per Oleg Midtfjeld til riksto.no.