Bergen  20180806.
Branns Fredrik Haugen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion.  4-1.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180806. Branns Fredrik Haugen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion. 4-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Branns midtbanehelt har tro på at Brann skal holde helt inn:

- Klart vi kan slå alle pengene til Rosenborg

Branns Fredrik Haugen bryr seg ikke om at Rosenborg henter inn spillere til titalls millioner. - Vi har bevist at vi er gode nok - i 17 serierunder. Vi går for gull, sier bergenseren.

  • Brann-Start 4-1

- Jeg registrerer at Lars Arne (Branns trener) har sagt til lokalpressen at vi er gode nok for en topp-fem-plassering. Det er litt defensivt, synes jeg. Jeg vil vinne noe med Brann. Alle tror at Rosenborg med sin utømmelige pengesekk vil vinne serien. Jeg har 100 prosent tro på at Brann kommer til å slå dem til slutt, sier Fredrik Haugen.

Han legger til:

- Vi er med for å vinne. Vi samler ikke på en hederlig 3. eller 4. plass i serien. Vi «går all in», så får vi heller snuble om vi snubler. Men vi skal for svingende forsøke. Jeg bryr meg ikke mye om Rosenborgs pengebinge. Vi er gode nok. Så tøffe må vi ha lov til å være. Det handler ikke om å være kjepphøy. Det handler om å tro på egne ferdigheter, sier Haugen.

Branns midtbanehelt var usikker på fornyet kontrakt med Brann før årets sesong. En av frierne var blant annet Start, som etter sigende kunne bidra med mer kroner i lønningsposen enn Brann. Men Haugen valgte å bli hos de røde og hvite i hjembyen hans.

Les også: Brann har funnet serielederformen igjen

Litt mer forsiktig trener
Brann-trener Lars Arne Nilsen har ikke tatt av ennå. Det er for lenge igjen av sesongen. Han kan ikke huske å ha sagt at han er fornøyd med en topp-fem-plassering.

- Topp-fem, ja. Jeg kan ikke huske å ha sagt det. Klart vi skal være i toppen. Og vi har alle lyst å vinne. Men jeg er selvfølgelig litt bekymret for vår sårbare stall. Det skal ikke mange skadene til før vi sliter. Men vi jobber med saken med å få inn nye folk. Men akkurat i dag er jeg bare veldig fornøyd med at vi vinner over Start. Det var viktig, sier han.

Støy i forkant av kampen
Viktig, var det. Trenerens sønn, Sivert Heltne Nilsen forsvant til danske Horsens i forrige uke. Nilsen jr. var en av Branns viktigste brikker. Det var mye støy i lokal media hvorfor Brann solgte en av sine beste menn midt i sesongen. Med tap mot Start ville denne diskusjonen tatt seg opp igjen.

Men mot sørlendingene var det få som savnet trenerens sønn. Slik er det når Brann har funnet serielederformen sin, etter et tap og et uavgjort rett før ferien.

En suser til å ramme inn
Branns midtbanespiller, Fredrik Haugen, spilte årsbeste da Brann sendte Start hjem med 4-1, mandag kveld. Haugens frispark etter to minutter går inn i historien som et av de flotteste på lang, lang tid på Brann stadion.

- Jeg fikk flere sjanser i fjor fra 20-25 meter. Jeg tror dette er tredje frisparket vi har fått i år. Jeg bestemte meg tidlig for å skru ballen over muren, legge den i venstre kryss for keeper. Det greide jeg. Og det var en viktig scoring, siden den kom etter kun to minutter inn i kampen. Da slapp vi å stresse å kave for den tidlige scoringen, sier Haugen.

1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Haugen var også nest sist på ballen, også det et frispark, da Gillbert Koomson headet inn 3-1 helt på tampen av kampen.

- Skuddfoten min har vært savnet. Men nå ser det ut til at jeg har funnet både skuddfot og serveringsfot, sier en fornøyd Fredrik Haugen til Dagbladet.

Brann leder serien med to poeng på Rosenborg etter 17 spilte kamper.