-  Klart vi kan ta gull, Arne!

Arild Sundgot fortsetter å bøtte inn mål. Lillestrøm er ubeseiret på de åtte siste kampene. Det kan bli gull av festfotballen - det innser også Tippeligaens toppscorer.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm feide over Viking i Roy Hodgsens debut som trener, og ingen Tippeligalag er i nærheten av kanarifuglene i øyeblikket - i alle fall spillemessig.

-  Vi er bedre enn i 2001 og alle spillerne er i knallform. Det er en vanvittig kvalitet i laget og alle vil spille. Vi har kvalitetsspillere på benken som hadde gått rett inn på andre lag, gliser Arild Sundgot.

Han sto over siste seriekamp mot Fredrikstad på grunn av sykdom. I går revansjerte Sundgot seg med tre nye scoringer, og troner alene som målkonge med 12 seriemål. Han vil ha flere. Sundgot vil bli toppscorer. Men først og fremst vil han vinne serien med Lillestrøm. I 2001 tok Lillestrøm andreplassen - ett poeng bak Rosenborg.

-  Det er klart det er mulig å ta gull, sier Sundgot etter å ha lirt av seg «målet er medalje» en rekke ganger.

-  Gullkandidat

For på Åråsen er det ikke tradisjon for å snakke i store bokstaver - i alle fall ikke under Arne Erlandsens regime. Det går i fokus, vinne ballen høyt på banen, jobbe knallhardt. Og Erlandsen fortsetter i samme sporet, til tross for at Lillestrøm kjørte over Viking slik de har kjørt over Brann og Fredrikstad i de to foregående kampene.

-  Vi gjør ikke noe annerledes nå enn tidligere. Det handler om å jobbe knallhardt hver eneste dag, minutt og sekund. Vi lar andre ta seg av gullpraten, sier Arne Erlandsen i kjent stil.

Men Pål Stand er ikke i tvil om at det har skjedd store forandringer på Åråsen.

-  Vi spiller festfotball og er inne i en fin flyt etter at vi la om til 4- 3- 3. Det blir mindre langt og mer finspill. Jeg har blitt mye mer involvert i spillet, jeg slipper å bli ballkald.

-  Er dere en gullkandidat?

-  Ja, vi er gullkandidat slik vi spiller nå, sier Pål Strand som tidvis herjet på venstrekanten i går.

-  Vanvittige målscorere

Erlandsen var ikke særlig opptatt av å snakke om enkeltspillere, selv om han ikke la skjul på sin begeistring for toppscorer Arild Sundgot. Han ville heller snakke om kollektivet.

-  Topplag vil alltid få profiler som scorer en del mål når vi spiller aggressivt og vinner ballen høyt oppe på banen, sier Erlandsen

Ingen kan være uenig med Erlandsen i akkurat det, for Lillestrøm vant det som var av dueller. Ikke minst: Ballfører hadde hele tida mange alternativer å spille på. Det blir målsjanser av slikt. Men også målsjanser skal omsettes i mål.

-  Vi har to vanvittige målscorere i Arild og Gylfi. Det er viktig å ha sånne typer på laget for å henge med i toppen, sier Pål Strand.

Neste søndag møter Lillestrøm Tromsø borte - to poeng bak. Midtbanspilleren Gylfi Einarsson scoret i sin sjuende kamp på rad. Det lukter i alle fall gullkandidat av slikt.

GULLBLIKKET: Blikket mellom Arne Erlandsen og Arild Sundgot sier mer enn tusen ord. Begge vet det lukter gull av årets Lillestrøm-utgave.