Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Klart vi kjører for pengene

FIEBERBRUNN (Dagbladet): Bærumsgutten Tommy Johansen (23) er en av de mange kjørerne i snowboard-EM i østerriske Fieberbrunn som tjener til livets opphold gjennom nettopp: Å kjøre brett. - Det er klart vi gjør det for pengene. Etter at vi har kjørt profesjonelt i sju-åtte år, er kroppen vår utslitt. Da er det viktig å ha litt oppsparte kroner, sier Tommy som ligger på 16. plass etter dagens første kvalifiseringsrunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommy viser til at de fleste profesjonelle snowboarderne har ofret mange år på skolebenken. Terje Håkonsen slutta etter 9. klasse og Thomas har ennå ikke fullført siste året på videregående.

- Vi har satsa på snowboard og det er en jobb for oss. Kroppene våre etter mange års kjøring er akkurat lik som for utøvere i andre sporter - dårlig. Og da er det viktig at vi har litt penger, gjentar Tommy.

Fotosession

Tommy kom på 16. plass etter første kvalifiseringsrunde og skal i ettermiddag kjøre nok en kvalifiseringsrunde for å forsøke å komme til lørdagens finale i halfpipe.

- Jeg håper å kvalifisere meg. Gjør jeg ikke det, drar jeg til Canada på fotosession, forteller 23-åringen som har kjørt snowboard i sju år. Nå kjører han for produsenten Sims, med base i Innsbruck. Her bor han i leid leilighet og her har han tenkt å bo i fire-fem år til. Deretter er målet å ta helikopterflyger-utdannelse i USA.

- Klart vi har det fett. Vi får gjøre det vi liker aller best, nemlig å kjøre snowboard - samtidig som vi møter masse ok mennesker.

Ikke bare luksus

Thomas har har kjørt profesjonelt i flere år og ligger - ifølge ham selv - sånn midt på treet når det gjelder lønninger. At absolutt alle snowboardkjørere har Mercedes, sinnsykt med penger og annen luksus ønsker bærumsgutten å avkrefte.

- De fleste som er med her, klarer seg akkurat. Det vil si at de har nok penger til å dra rundt på de ulike konkurransene. Flesteparten bor hjemme og jobber hos far eller noe sånt når de er hjemme, så det er ikke mange som har det så fett som det kanskje har virket gjennom media, forteller Tommy.

Ingen piperotte

I de to foregående årene har bærumsgutten vært med i verdenscupen i snowboard gjennom hele sesongen. Det orker han ikke i år, og har derfor ikke vært med på så mange konkurranser.

- Jeg er ikke noen utpreget piperotte, ler Thomas. For det er frikjøring som er himmelen for bærumsgutten.

- I verdenscupen drar vi til de samme stedene hvert år, og har du sett en fjell-landsby, har du sett de andre. Du blir lei av å gjøre det samme hele tiden, forklarer 23-åringen.

Nå gleder han seg til at El Ninjo skal bruse over Europa og gi glitrende frikjøringsforhold. Ifølge Tommy kommer det nemlig masse, masse go-snø til glede for alle snøglade i Europa i februar!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!