- Klart vi skal ha Rooney

Det freser i valgflesk når kampen om å bli klubbpresident i Real Madrid skal avgjøres.

Om Beckham forsvinner til Chelsea, om klubbens stadion skal få et supermoderne tak, om det skal bygges en egen Real Madrid- fornøyelsespark...

Alt dette avgjøres søndag, da valget av ny klubbpresident i Real Madrid avvikles.

Vil ha Wayne

Og av de tre kandidatene er det den sittende presidenten, 57 år gamle Florentino Peréz, som ligger klart best an. Det er også han som bruker mest smør i tilberedelsen av valgflesket.

I dag kunne den spanske avisa Marca melde over hele sin forside at Wayne Rooney er ønsket i Spania når Real samler troppen igjen til forberedelsen før 2004/05-sesongen.

Hvis Peréz blir valgt, vel og merke.

Peréz var også mannen som i sin tid brukte Figo som lokkemat for å få supporterne til å stemme på seg.

- Rooney kan bli den viktigste spilleren i verden. Hvis Camacho vil ha en ny spiss, kommer jeg til å gjøre mitt beste for å få han til klubben, sier Peréz ifølge The Sun.

Laget er råttent

Dette løftet gjør garantert sitt for å hisse opp de to andre kandidatene, Lorenzo Sanz og Arturo Baldasano. Real er nemlig i pengeproblemer, og Everton vil ha rundt 400 millioner for sin uslipte diamant. Når Peréz også lover å signe Ricardo Carvalho - i tillegg til å bygge en fornøyelsespark ved klubbens treningsfelt - gjør det sitt til at temperaturen i valgkampen stiger betraktelig.

Sanz hevder Reals gjeld er på ufattelige 3 milliarder kroner, og mener spillere som Milan Baros, Maniche og Tomas Rosicky er tilvekster som passer klubbens budsjett bedre.

Økonomen Baldasano har på sin side gått til valg på å kun kjøpe spillere av sportslige årsaker, ikke for å øke salget av supportereffekter.

Mange mener dette er et dårlig skjult spark mot David Beckham. Sanz har også sagt at han vil forsøke å kvitte seg med England-kapteinen hvis han blir valgt.

- Laget er råttent. Jeg er veldig glad for alle stjernene vi har fått under Peréz, men disse gigantene tilhører oss alle. Florentino tror de tilhører han, sier Baldasano til AP.

Slipper opp for muligheter

De fleste meningsmålinger tyder imidlertid på at drømmene vinner over den tørre realismen også denne gangen. En dom i går fastslo nemlig at Peréz ikke brøt spillereglene da han oppfordret klubbens medlemmer til å stemme på seg selv via post før valgkampen egentlig hadde begynt. Dermed har han fått et stort forsprang i kampen om å vinne avstemningen.

Men lagets supportere kommer nok til å følge nøye med på om Peréz' nye valgløfter følges opp.

Han har nemlig blitt ferska i å fortelle halvsannheter før. Etter at klubben solgte treningsfeltet sitt, erklærte han for eksempel med brask og bram at klubben var gjeldsfri, selv om det nå har vist seg å være langt fra tilfelle.

Når den helt store sportslige suksessen under Peréz også har uteblitt - til tross for kjøpene av Beckham, Figo, Ronaldo og Zidane - har han neppe mange muligheter igjen til å oppfylle i alle fall noen av de drømmene han skaper i hver eneste valgkamp.

<B>BUSH ELLER PERÉZ?:</B> Valgkampen om presidentskapet i Real Madrid er et sirkus - ikke så veldig ulikt en amerikansk valgkamp.
<B>STJERNESANKEREN: Florentino Peréz har skaffet store navn til Real Madrid. Samtidig øker gjelden...
BLIR LAGKOMPISER?:</B> Både Wayne Rooney og David Beckham er hete poteter i valget.