Klart vi skal være nervøse

DET ER LENGE siden Norge har møtt en så dårlig motstander som Luxemburg. Og det er lenge siden det har vært mye snakk om fokus og arbeidsoppgaver, og lite løssluppen tabell- og sjanseprat foran en landskamp. Det er naturligvis en sammenheng her.

For i kveld får du se en ganske unik utgave av Norge:

Vi skal styre en offisiell kamp på bortebane. Norge skal vinne - og det bør gjøres med minst et par mål. Det er nytt og uvant.

SEMB HAR vært i liknende situasjoner før. Og opplevd hvor trist det kan ende. Luxemburg borte er i teorien en like grei oppgave som enkelte av de hjemmekampene som har endt i et par av hans bitreste nederlag.

KLOK AV SKADE - og fordi Semb er oppdratt etter den nøkterne norske fotballtenkingen som har skapt de store framgangene - er det forståelig at landslagsmiljøet de siste dagene er blitt gjennomsyret av en forsiktighet som kan virker litt kunstig.

DET HANDLER om fokus. En kamp av gangen. Om videoanalyser som forteller at Luxemburg faktisk har noen fotballferdigheter å fare med. Og at det alltid er tøft på den internasjonale scenen.

På gårsdagens siste trening ble alle tilskuere geleidet av feltet foran den siste økta med dødballer - selv om samtlige var norske og garantert frie for vemmelige spionmotiver.

VEL, BORTSETT fra en journalist fra vertsnasjonen, som kom tuslende ut av en hekk - med ryggsekk, en ølboks i hånda og et ark med håndskrevne spørsmål til den norske landslagssjefen. En snåling som sikkert kunne mistenkes for mye, men ikke rar nok til å påta seg jobben som dødballspion.

MEN DE FORSIKTIGE formuleringene til tross: Norge har aldri vært mer angrepsfokusert. 90 prosent av treningene er brukt til oppspillsvarianter, utprøving av diverse spillersammensetninger og reine avslutningsøvelser.

DERFOR ER DET heller ingen tvil om landslagssjefens holdning. Norge skal vinne. Ikke fordi vi - på mer tradisjonelt vis - ligger og venter på motstanderen og utnytter feil, men fordi Norge legger premissene fra første spark. Med høyt tempo, masse fysikk og en profesjonell holdning.

Det kan ikke gå galt. Men det har gjort det før.