Brann-krisen fortsetter:

Klarte «bare» uavgjort i Tromsø

Drømmemål, rødt kort og poengdeling på Alfheim søndag kveld.

SPILTE UAVGJORT: Eirik Horneland takker fansen etter uavgjort mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SPILTE UAVGJORT: Eirik Horneland takker fansen etter uavgjort mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Tromsø - Brann 1-1 (1-0)

Bunnoppgjør i Eliteserien da Tromsø søndag kveld fikk besøk av Brann på Alfheim stadion. Brann kom fra en sterk seier mot Lillestrøm i forrige runde, og må fortsette å ta trepoengere dersom vil beholde plassen i Eliteserien.

Brann imponerte tidvis i Tromsø, men måtte nøye seg med poengdeling. Det er nok to poeng for lite for Eirik Horneland sine menn som fortsatt ligger på direkte nedrykk.

- Problemet er at vi er bedre en ett poeng i dag. Det handler om at vi er litt for slurvete i den siste innvolveringen, sa Brann-spiller Bård Finne etter kampslutt til Eurosport.

«Årets mål»-kandidat

Brann var nære ved å ta ledelsen innledningsvis ved en avslutning fra Petter Strand, men avslutningen ble så vidt blokkert ut til corner. Den skulle han nok satt i mål, for ikke lenge etterpå ble man vitne til magi i Tromsø.

Femten minutter sto på klokka da Niklas Vesterlund (22) vartet opp med en kandidat til årets mål. Først kombinerte han flott med to lagkamerater, før han bøyde ballen i det lengste hjørnet fra 20 meter.

KAMP: Niklas Vesterlund og Bård Finne i duell. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
KAMP: Niklas Vesterlund og Bård Finne i duell. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer

- Tiki-taka i nord, sa Kenneth Fredheim fra kommentatorbua til Eurosport.

Ondrasek hadde muligheten til å legge på til 2-0 rett før pause etter ett innlegg fra høyre, men «kobraens» heading gikk like over mål.

Dermed sto det 1-0 til pause.

Brann nærmest

Brann trenger poeng for å komme seg ut av nedrykksstriden og «måtte» ta med seg poeng hjem til Bergen, og midtveis i den andre omgangen satte de opp tempoet. Japhet Sery fikk stå alene i feltet på en corner, og dansken gjorde ingen feil og satte inn utlikningen.

Og det var Brann som så ut til å ville mest, og bergenserne skapte flere gode sjanser, men nettsus ble det ikke. Salt i såret for Brann var at Pallesen fikk sitt andre gule kort like før kampslutt.

Brann ligger fortsatt på direkte nedrykk, med to poeng opp til sikker plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer