Klarte cuten - jubler ikke

Klokka 19.22 norsk tid i kveld spiller Henrik Bjørnstad den tredje runden i Sony Open. Hadde han ikke klart å ta seg sammen i natt ville han vært på flyet hjem til Orlando.

HONULULU (Dagbladet.no): - Jeg spilte en dårlig andrerunde, gikk tre over par og er mer irritert en glad, sier han til Dagbladet.no.

Og sinnstemningen er til å forstå. Henrik Bjørnstad kom nemlig til Hawaii med ambisjoner om å ligge helt andre steder enn i grenseland for å få lov til å være med i helgen. Men da jernslagene sviktet ham i alle lengder og fasonger - og puttene han slo gikk alle andre steder enn i hullet - så handlet det ikke lenger om å klatre på resultatlista.

Det handlet bare om å overleve.

- Jeg slet mye, sier Henrik Bjørnstad. - Det er frytelig slitsomt å ikke ha kontroll over jernslagene. Og jeg kan ikke huske sist jeg spilte en golfrunde uten å lage en eneste birdie.

- Det må være veldig lenge siden.

Gode utslag og enkle par på de første hullene ga håp om at det skulle bli en grei dag på Waialae Country Club utenfor Honululu i natt. Da den første bogeyen kom på hull 15 (Henriks sjette - han startet runden på hull 10) begynte isteden problemene. Han så for seg jernslagene, visualiserte dem som det heter på golfspråket, og tok seg god tid før han utførte dem.

For så å oppleve at de ballen gikk alle andre steder enn dit han ville ha den.

- Og i tillegg satt jeg ikke en eneste putt, sier han. - Jeg brukte 33 putter på runden (pluss to korte fra greenkanten som ikke blir regnet i statistikken) og det er fire putter mer enn gjennomsnittet mitt. Så det er lett å forklare hvorfor scoren ble som den ble.

GOD LYTTER: Ballen ligger klar - Henrik Bjørnstad og Mark Fulcher diskuterer hvordan slaget inn mot hull 13 skal utføres. Og samtalen var god. Slaget var vanskelig og det eneste virkelig gode jernslaget på runden. Foto: Morten Pedersen
GOD LYTTER: Ballen ligger klar - Henrik Bjørnstad og Mark Fulcher diskuterer hvordan slaget inn mot hull 13 skal utføres. Og samtalen var god. Slaget var vanskelig og det eneste virkelig gode jernslaget på runden. Foto: Morten Pedersen Vis mer

- Men det hjelper jo ikke akkurat på følelsen.

Under normale omstendigheter, det vil si på en vanlig dag der utslagene sitter som de gjorde i natt, mener Henrik Bjørnstad han ville spilt tre under par. Isteden endte han altså tre over. Og det ligger mye frustrasjon i de seks tapte slagene. Og mye skuffelse.

- Det eneste som er positivt er at jeg klarer cuten etter å ha spilt som jeg gjorde. Det forteller meg at jeg har gode muligheter i framtida. Men jeg ville ikke vært hysterisk skuffet om jeg ikke hadde klart det.

- Uansett hvordan man snur og vender på det så kan jeg ikke være fornøyd med en runde tre over par.

I kveld kan alt være annerledes. Golfen er nemlig sånn - det som var borte i går kan være der igjen i dag. Og det Henrik Bjørnstad ønsker er en runde der det skjer noe fra start. Han trenger et kick for å komme i gang.

- Når det blir som det ble i dag - med par, par, par, par, par og så en bogey - og du atpåtil ikke klarer å snu det når du har muligheten etter gode utslag, blir det tungt og frustrerende. Det jeg jakter på i dag er en god rytme. Og så må jeg få i gang putteren min, jeg må lage en tidlig birdie, det må skje noe, det må bli liv i runden. Når man bare går der og stanger er det ikke spesielt gøy.

Det er ikke gøy å ha vondt i hodet heller. Noe Henrik Bjørnstad har hatt begge de to første dagene på Hawaii.

- Ja, jeg har hatt skikkelig vondt i hodet. Men for all del - det er ikke der det ligger.

- Det var ikke derfor jeg spilte dårlig, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

UHELDIG: Gode utslag hjalp ikke. Jernslagene inn mot greenene og putteren sviktet Henrik Bjørnstad på den trøblete andrerunden.
MISFORNØYD: Ansiktsuttrykket forteller alt - Henrik Bjørnstad er misfornøyd med enda et jernslag.