VANT: Pål Golberg gikk en fenomenal 15 kilometer klassisk på Lillehammer. Det førte til hans første verdenscupseier - på hjemmebane. Det ble et sterkt øyeblikk for Golberg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VANT: Pål Golberg gikk en fenomenal 15 kilometer klassisk på Lillehammer. Det førte til hans første verdenscupseier - på hjemmebane. Det ble et sterkt øyeblikk for Golberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Klarte ikke å holde tårene tilbake etter sin første verdenscupseier

Pål Golberg vant på hjemmebane.

(Dagbladet): Verken Lukas Bauer, Martin Johnsrud Sundby eller Alexander Legkov klarte å tukte Pål Golberg (23) på dagens 15 kilometer klassisk på Lillehammer.

Dermed kunne Pål Golberg ta karrierens første verdenscupseier - på hjemmebane på Lillehammer, 14 sekunder foran nestemann.

Og Golberg møtte FIS-reporteren med et glis som gikk fra øre til øre i seiersintervjuet.

- Det føles nesten ikke virkelig. Jeg er helt skjelven, sa Golberg.

Gråt  Da han møtte opp til intervju med NRKs Ida Nysæter Rasch, klarte han ikke å holde tårene tilbake. 23-åringen måtte ta flere sekunder for å samle seg.

- Å lykkes på hjemmebane, det er fint det, sier Golberg.

Golberg har lenge blitt sett på som en ren sprinter, men viste i dag at han absolutt at han kan hevde seg i distanserennene også.

- Jeg har mange tanker nå. Det er mange som har ofra mye for at jeg skal lykkes. Det føles veldig stort, sier Golberg til NRK.

På plassene bak Golberg fulgte kazhakstanske Aleksej Poltoranin og Didrik Tønseth.

Lovende Northug Petter Northug åpnet lovende, men måtte gi litt tapt mot slutten og endte på en niendeplass. Alt i alt var det en 15 kilometer-prestasjon som var mer på det normale for Northug, som ikke har virket på sitt hvasseste i sesongåpningen.

- Det er en bedre Northug vi ser i dag. Han vil mer, og er teknisk bedre, mente NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

- Han er vel i rute, Northug, konstaterte kollega Jann Post.

Northug, på sin side, syntes det var et tungt løp forrige helg. Det syntes han også i dag.

- Det var en kamp fra A til Å. Det var en tøff løype, og man får ikke noe gratis. Det kjentes ikke bedre enn forrige helg, sier Northug til NRK.

- Jeg håper jeg får en etappe på stafetten i morgen. Jeg tar det jeg får, svarer han på spørsmål om han håper å få sisteetappen på morgendagens stafett.

RØRT: Pål Golberg. Skjermdump: NRK
RØRT: Pål Golberg. Skjermdump: NRK Vis mer