Tiger Woods i bilulykke:

- Klarte ikke å stå

Golfstjerna Tiger Woods er fraktet til sykehus etter en bilulykke. Politiet forteller på en pressekonferanse at Woods ikke klarte å stå på egne bein da de ankom ulykkesstedet, men at han var ved bevissthet.

Golfstjerna Tiger Woods (45) er skadd i en bilulykke i nærheten av Los Angeles tirsdag morgen amerikansk tid. Det melder det lokale politiet i Los Angeles. Video: NBC. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Golfstjernen Tiger Woods (45) er sendt til sykehus der han opereres for skader i beina etter en alvorlig bilulykke tirsdag.

Ifølge det lokale politiet i Los Angeles fikk bilen «store skader» etter at den rullet rundt. Woods skal ha vært alene i kjøretøyet og det var ingen andre bilder involvert.

Natt til onsdag holdt det lokale nødetater en pressekonferanse hvor de orienterte om tilstanden til Woods.

- Alvorlige skader

Den lokale brannsjefen, Daryl Osby, forteller at Woods var ved bevissthet da de ankom stedet.

STORE SKADER: Dette er bilen til Tiger Woods etter ulykken. Foto: AP/NTB.
STORE SKADER: Dette er bilen til Tiger Woods etter ulykken. Foto: AP/NTB. Vis mer

- Han har alvorlige skader på begge beina, sier Osby på pressekonferansen.

Det meldes fra agenten Mark Steinberg at Woods har «pådratt seg flere skader i beina» og at han «for øyeblikket opereres». Det opplyses blant annet til GolfDigest.

Brannmannskapene forteller på pressekonferansen at de måtte ta i bruk en metallstang og en øks for å få ut golfstjerna ut av bilvraket.

- Vi har pratet med manageren til Woods som ikke vil at vi sier noe mer om tilstanden hans, sier Los Angeles County Sheriff, Alex Villanueva.

Han forteller at det var en nabo som tipset om ulykken, og at de ikke mistenker at golfstjerna kjørte i ruspåvirket tilstand. Det ble heller ikke tatt noen blodprøve av Woods på stedet, opplyser sheriffen.

- Ville blitt en fatal ulykke

Golfstjerna Tiger Woods (45) er skadd i en bilulykke i nærheten av Los Angeles tirsdag morgen amerikansk tid. Det melder det lokale politiet i Los Angeles. Video: NBC. Vis mer

- Frontdelen av bilen var ødelagt, men kollisjonsputene var utløst, og interiøret i bilen var intakt. Det ga ham rom til å overleve. Hvis ikke ville det blitt en fatal ulykke, fortsatte sheriffen på pressekonferansen, og la til at været ikke kan ha vært årsaken til ulykken.

Sheriffen forteller at Woods krasjet på et sted hvor det har vært mange ulykker tidligere.

- Bilen krysset midtdeleren, noe som antyder at bilen holdt høyere fart enn normalt. Men det er en nedoverbakke. Det var ikke bremsespor eller andre tegn på stedet, sier Villanueva på pressekonferansen.

Han la til at Woods bil videre traff fortauskanten, så et tre, og deretter skal ha rullet flere ganger rundt.

Sheriffen understreker at det vil bli foretatt en grundig undersøkelse av ulykken.

- Klarte ikke å stå på egne bein

ULYKKE: Det var en nabo som tipset politiet om ulykken. Foto: NTB.
ULYKKE: Det var en nabo som tipset politiet om ulykken. Foto: NTB. Vis mer

Carlos Gonzalez som jobber ved sheriffkontoret i Los Angeles var den første personen som var framme på ulykkesstedet.

- En nabo hørte ulykken, og fortalte meg hvor bilen befant seg, forteller Gonzalez på pressekonferansen.

- Han (Woods, red.anm.) klarte ikke å stå på egne bein da jeg ankom stedet. Vi klarte å få han ut av bilen, og la han på en båre, fortsetter han.

Gonzalez understreker at Woods brukte setebelte, og at han klarte å få øyekontakt med golfstjerna da han ankom ulykkesstedet. Woods var også ved bevissthet.

ALVORLIG SKADD: Brannsjef Darly L. Osby opplyste på pressekonferansen at Tiger Woods har alvorlige skader på begge beina. Foto: AP/NTB.
ALVORLIG SKADD: Brannsjef Darly L. Osby opplyste på pressekonferansen at Tiger Woods har alvorlige skader på begge beina. Foto: AP/NTB. Vis mer

- Heldig som kom ut i live

- Da jeg ankom stedet var han rolig, og jeg prøvde å beholde ham rolig. Han var heldig som kom ut av dette i live, fortsetter han, og forteller i likhet med sheriffen at det har vært mange ulykker på samme strekning tidligere.

Nettstedet TMZ var først ute med nyheten om bilulykken. Los Angeles-politiet meldte på Twitter at det 7,12 tirsdag morgen lokal tid ble rykket ut til en bil som hadde kjørt av veien og veltet mellom Rolling Hills og Ranchos Palos Verdes.

TMZ har også fått tilgang til anropet til nødetatene, hvor det kommer fram at de raskt oppfattet at det var en person som satt fast i bilen og at de sperret av området raskt.

Woods uttalte så seint som mandag at hans vedvarende ryggplager kan sette ham utenfor US Masters i april. Woods ble operert i desember og er fortsatt ikke tilbake i trening, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer