Hedgefond tar over Milan

Klarte ikke betale regningene - hedgefond tar over Milan

Den italienske storklubben Milan overtas av det amerikanske hedgefondet Elliott, melder nyhetsbyrået AFP. San Siro-laget har havnet i økonomiske problemer.

OVERGIR MILAN: Den kinesiske finansmannen Yonghong Li har ikke klart å betale ned avdrag på lånet han tok opp da han kjøpte Milan og nå har et hedgefond tatt over kontroll av klubben. Foto: NTB Scanpix
OVERGIR MILAN: Den kinesiske finansmannen Yonghong Li har ikke klart å betale ned avdrag på lånet han tok opp da han kjøpte Milan og nå har et hedgefond tatt over kontroll av klubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken skrev Inside World Football at Milan-eier Yonghong Li ikke klarte å betale et avdrag på 32 millioner euro til hedgefondet Elliott Management.

Nektet å selge

Og onsdag morgen bekreftet Elliott-fondet at de har tatt over kontrollen av Serie A-klubben. Hedgefondet skal ha finansiert omtrent halvparten av summen Li brukte (740 millioner euro) på å kjøpe den italienske fotballklubben.

Li har nektet å selge klubben til amerikanske investorer, men nå tyder alt på at Milan får amerikansk eierskap likevel. Det er blitt spekulert i at hedgefondet ønsker å selge til nettopp amerikanske investorer.

Tidligere har Li avvist både Ricketts-familien som eier baseballaget Chicago Cubs og New York Cosmos-eier Rocco Commisso.

Spytter inn millioner

Milan har slitt voldsomt med å gjenskape gammel storhet de siste årene. Klubben har ikke hengt med økonomisk etter tiår med suksess under tidligere eier, den omstridte Silvio Berlusconi.

UEFA utestengte nylig Milan fra kommende sesongs europaliga for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Saken er anket inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer