Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klarte ikke følge Kalla-rykket

- Veldig fornøyd med bronse.

(Dagbladet): Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde full kontroll i semifinalen, da de nærmest turgikk inn til en sikker finaleplass.

De sparte krefter til finalen - men hadde likevel ikke nok til å stille opp mot svenskene.

Og etter en tapt sølvspurt mot Finland endte det med bronse på de norske jentene.

Innfridde - Det er vi veldig fornøyd med, for målsettingen var å ta medalje. Vi håpet å kunne fighte om medaljene og jentene sto på helt inn, sier sprinttrener Jon Arne Schjetne til NRK.

Fem lag skilte seg tidlig ut i finalen: Finland, Slovenia, Sverige, Norge og Italia. Etter hvert falt Slovenia og Italia fra.

Dermed ble det en helnordisk duell om de gjeveste medaljene.

Og spesielt Charlotte Kalla var sterk i dag, hun kjørte fra konkurrentene på sisterunden og gikk inn til et klart gull. En solid oppreisning for svenskene, som har slitt med dårlige ski siden åpningsgullet Marcus Hellner på åpningsdagen.

Taklet ikke rykket Sprintfinalen var jevn hele veien, med fem lag som knivet om de beste posisjonene i løypa. Da Caspersen Falla sendte Uhrenholdt Jacobsen ut på sisterunden var det tre lag i teten.

Og Kalla rykket umiddelbart. Ei luke verken Astrid eller finske Krista Lähteenmäki klarte å tette.

- Kalla stakk fra start. Det ble noen meter bak, så fikk jeg ryggen til Lähteenmäki. Men så måtte jeg forsøke å gå inn Charlotte selv. Jeg tenkte det var bedre å prøve seg på gullet enn å safe inn til sølv. Jeg tror ikke jeg ville vært fornøyd med meg selv om jeg ikke prøvde meg, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Dermed gikk Kalla solo inn over målstreken. Uhrenholdt Jacobsen og Lähteenmäki spurtet om sølvet, en kamp den finske jenta vant.

Hun fikk gå fordi Marit Bjørgen valgte å stå over lagsprinten i dag.

- Jeg må nesten takke Marit for at hun sa nei til å gå, for dette var en stor opplevelse. Når vi er to sprintere som går, har vi like stor del av medaljen. Hvis Marit hadde gått, hadde det vært hennes seier.

SVENSK GULL: Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla sørget for nytt sprintgull til Sverige. Foto: EIRIK H. URKE
SVENSK GULL: Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla sørget for nytt sprintgull til Sverige. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling