Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klarte ikke selge Phonak-laget for fem kroner

Landis\' lag legges ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Phonak-eier Andy Rihs orker ikke å fortsette med proffsykling. Ryktene har svirret lenge, i dag ble de bekreftet.

Etter dopingskandalen med Floyd Landis i Tour de France ville Phonak-eieren selge laget. Men han fant ingen kjøper, selv om han satte prisen ned til én fattig sveitserfranc (omlag fem kroner).

I dag melder Phonaks hjemmeside at hele laget oppløses og rytterne må finne seg nye oppdragsgivere. Det sveitsiske høreapperatfirmaet ser seg ikke tjent med å bli knyttet til flere skandaler.

- Som en lidenskaplig syklist er jeg dypt skuffet over at sporten sykling er blitt et synonym for doping. Jeg synes utviklingen er trist, men det har fått meg til å oppløse laget, sier Rihs.

Opprinnelig skulle hele sykkellaget overtas av av bankselskapet Ishares, men de trakk seg fra avtalen.

Rihs legger ikke skjul på at har slitt voldsomt med å gå fra jubel over tour-vinner Landis til å se Phonak-navnet skitnet til. Både A- og B-prøvene til Landis viste for store mengder av testosteron.

- Jeg er dypt skuffet over det Floyd gjorde, fordi det ligger bak min beslutning. På den annen side kjenner jeg gutta, og jeg kan ikke si at noen er en dårlig person fordi han gjorde noe dumt, sier Rihs.

TRAKK SEG I DAG: Phonak-eier Andy Rish sier rett ut at Landis\' dopingsak er grunnen til at han gir seg som sponsor i sykkelsporten. Foto: Scanpix/Reuters
TRAKK SEG I DAG: Phonak-eier Andy Rish sier rett ut at Landis\' dopingsak er grunnen til at han gir seg som sponsor i sykkelsporten. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
AVSLØRT: Verken Floyd Landis eller Phonak blir å se i Tour de France neste år.