Klarte ikke stoppe verdens beste håndballspiller

Filip Jicha scoret 13 mål mot Norge.

SCORET 13: Filip Jicha ble tildelt prisen som verdens beste spiller i 2010 før avkast i kveld. Og fulgte opp med å score 13 mål mot Norge. Foto: Kerstin Joensson, AP/Scanpix
SCORET 13: Filip Jicha ble tildelt prisen som verdens beste spiller i 2010 før avkast i kveld. Og fulgte opp med å score 13 mål mot Norge. Foto: Kerstin Joensson, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tsjekkia - Norge 29-26.

Det norske herrelandslaget i håndball tapte med tre mål borte mot Tsjekkia i kveld.

På forhånd sa landslagssjef Robert Hedin at nøkkelen var å stoppe motstandernes store stjerne Filip Jicha. Det lyktes slett ikke - han scoret 13 mål på de norske målvaktene Ole Erevik og Steinar Ege.

Før avkast ble Jicha tildelt prisen som verdens beste spiller 2010, skriver NTB.

Norge ledet kampen 11-13 til pause, men det raknet i andre omgang. Tsjekkerne ledet på det meste med fem mål, før Norge pyntet på resultatet mot slutten.

- Det ble litt for mange individuelle feil. Dessuten fikk vi også en tominutter for et feil bytte i den perioden, sier Hedin til NTB.

Håvard Tvedten ble norsk toppscorer med seks mål.

De to lagene hadde begge full pott fra kampene mot Nederland og Hellas i de to første rundene. Kveldens resultat i Zlin betyr at tsjekkerne nå leder gruppa to poeng foran Norge.

Norge kan imidlertid få revansje mot Tsjekkia allerede førstkommende søndag, da lagene møtes igjen i Stavanger.

De to beste lagene i gruppa får spille EM i Serbia i 2012. Norge og Tsjekkia har begge stø kurs mot mesterskapet, men en seier i gruppa vil være gunstig med tanke på trekningen i sluttspillet.