ANNENPLASS: Emil Hegle Svendsen ledet inn til tredje skyting, men var ute av seierskampen da han kom inn til den fjerde. Han ble nummer to etter å ha spurtslått Jaroslav Soukup. Foto:   AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
ANNENPLASS: Emil Hegle Svendsen ledet inn til tredje skyting, men var ute av seierskampen da han kom inn til den fjerde. Han ble nummer to etter å ha spurtslått Jaroslav Soukup. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

- Klarte nesten ikke å stå på skiene på slutten

Hegle Svendsen og Bø slått av Fourcade igjen.

(Dagbladet): Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen hadde et godt utgangspunkt foran dagens jaktstart, etter å ha blitt nummer to og tre på sprinten torsdag.

Men akkurat som i verdenscupåpningen ble de norske gutta satt på plass av franske Martin Fourcade - som med fire feilfrie skytinger kunne tillate seg å juble allerede før han la ut på sistesløyfen.

Idet Bø og Hegle Svendsen kom inn til siste skyting hadde Fourcade akkurat skutt fullt hus, mens svenske Carl-Johan Bergman hadde pådratt seg to strafferunder.

Emil nøyde seg med én strafferunde og gikk ut som nummer to sammen med tsjekkiske Jaroslav Soukup, mens Tarjei fikk to strafferunder og måtte gjøre opp om fjerdeplassen med Bergman.

Noe overraskende sleit Hegle Svendsen med å holde følge med tsjekkeren, men på rein vilje klorte han seg fast, og i spurten var han overlegen.

- Jeg er fornøyd med det. Jeg har vondt i leggene og klarte nesten ikke stå på skiene på slutten. Det var forferdelig, jeg vet ikke hva det er, sier han til NRK.

UTENFOR PALLEN: Men Tarjei Bø spurtslo i hvert fall Carl-Johan Bergman. Foto: (AP Photo / Anders Wiklund / SCANPIX)
UTENFOR PALLEN: Men Tarjei Bø spurtslo i hvert fall Carl-Johan Bergman. Foto: (AP Photo / Anders Wiklund / SCANPIX) Vis mer

Hegle Svendsen ledet for øvrig inn til tredje skyting etter å ha truffet med de første ti skuddene, men med én bom der mistet han kontakten med Fourcade og Bergman.

Tarjei Bø begynte på sin side med én bom, før han leverte to feilfrie skytinger og avsluttet med to bom på siste stående.

Også han fikk testet spurtegenskapene sine, og knep tredjeplassen foran Bergman.

- Den siste skytingen var vanskelig. Vinden tok tak i kroppen, jeg sto og ventet litt, og så ble jeg litt rastløs på slutten. Da slapp jeg to skudd. Før det var det ganske bra. Jeg var tung i kroppen, men jobber bra med skytinga, sier han til NRK.

Han varsler at Fourcade skal få tøffere kamp framover.

- Når jeg kommer i form fysisk blir det lettere på skytebanen også. Nå må jeg jobbe mer enn vanlig. Fourcade er god, det var han i fjor også. Vi må skjerpe oss. Jeg tror han kommer til å ha den gule ledertrøya en stund, men det er den som har den til slutt som er mest fornøyd, sier Bø.