Klarte uavgjort mot Roma

Tore André Flo og Siena klarte 0-0 og ett poeng mot Roma.

Da kampen ble blåst av på det svært beskjedne stadionet Artemio Franchi med plass til rundt 13 000 tilskuere, jublet Siena-spillerne som om de hadde vunnet en cupfinale.

- Alle her er kjempegodt fornøyd med ett poeng. Det var Roma som hadde presset på seg, sa Flo til NTB.

Angriperen ble byttet ut etter 68 minutter. Da hadde han løpt svært mye. Flo var Sienas oppspillspunkt, og samtidig måtte han ned og hjelpe i forsvar ved enhver dødballsituasjon.

- Jeg ble fryktelig tung i beina. Gikk helt tom, forklarte Flo, som gjorde en absolutt godkjent innsats. Etter kampen fikk han et velfortjent klapp på hodet av trener Giuseppe Papadopulo.

Håper på Danmark

Tirsdag reiser Flo hjem til Norge og lørdagens avgjørende EM-kvalifisering på Ullevaal mot poengløse Luxembourg.

Norge må vinne, og samtidig må Danmark unngå tap i Bosnia-Hercegovina for at Norge skal få omspillskamper i november. John Carew og Ole Gunnar Solskjær er ute, og Flo er klar til å benytte seg av sjansen.

Stryningen slåss om spissplassene sammen med Sigurd Rushfeldt, Steffen Iversen, Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk og Håvard Flo.

- Den kampen skal og bør vi vinne. Og Danmark er jo nødt til å ha et godt resultat for å vinne gruppa. Derfor tror jeg vi går videre til omspill, sa Flo, som hadde to brødre på besøk til Roma-kampen.

Sjansefattig

De fikk se en heller sjansefattig kamp med mange avblåsninger. «Typisk italiensk», vil mange si.

- Dette er nok den dårligste kampen sånn sett jeg har vært med på her, sa Flo, som er snar med å legge til at han stortrives i italiensk fotball.

- Og det er gått mye bedre enn jeg hadde fryktet. Før jeg kom hit, visste jeg ingenting om Siena. Men laget har fått en flott start og tapt bare en kamp - den var jeg heldigvis ikke med på.

Både norske og italienske journalister ville vite hva Flo synes om John Carew; at han slo ned John Arne Riise og kontroversen med Nils Johan Semb.

- Ingen kommentar, var svaret fra Flo.

- Hva synes du om Carew? ville en italiener vite.

- Han er en veldig, veldig hyggelig kar som jeg liker godt, sa Flo, som syntes det var leit at Carew måtte stå over på grunn av skade.

Funnet leilighet

Flo har med seg amerikaneren Mike Manchester som tolk, både i forbindelse med trening, kamp og når det gjelder praktiske ting.

- Jeg kan ingenting italiensk, bare noen få ord. Derfor er han med og hvisker meg i øret når det er noe viktig, sa Flo, og innrømmet at det går tregt med italiensken.

Flo har nå endelig lykkes med å finne en leilighet til seg og familien.

- Den ligger ikke langt fra Firenze. Barna skal gå på en internasjonal skole der, sa Flo, som håper at kona og barna kan flytte ned med ham etter Luxembourg-kampen.

(NTB-Roar Lyngøy)

LANDSLAGSSPISS: Flo skjermer ballen fra Zebina. Mot Luxembourg kan det bli Flo som skal score målene for Norge.