Klarte VM-kravet i maratondebuten

Kirsten Melkevik Otterbu (34) jogget for første gang i 2002. I år løper hun VM-maraton.

(Dagbladet.no): Norge har fått sin første deltaker kvalifisert til sommerens friidretts-VM i Helsingfors. I mars fortalte Dagbladet den utrolige historien om Kirsten Melkevik Otterbu, superløperen ingen visste om.

Tobarnsmammaen ble med naboen på en joggetur i 2002, og siden har det tatt av. I fjor vant hun NM-gull i halvmaraton.

I mars i år sa Friidrettsforbundets sportssjef Ketill Tømmernes at han regnet med at hun hadde VM-kravet på 2.35,00 inne, selv om hun foreløpig ikke hadde konkurrert i maraton.

I dag debuterte hun på 42 kilmeter i Hamburg maraton. Hun ble nummer seks på tiden 2.33.09 - nesten to hele minutter under VM-kravet.

- Dette er en meget sterk prestasjon og en veldig gledelig overraskelse. Det viser også at treneren hennes, Johnny Ådland, har en klar og god filosofi som skaper resultater, sier Tømmernes til Dagbladet.no.

Ketill Tømmernes karakteriserer Melkevik Otterbu som en løper som sjelden vil løpe svake løp.

- Likevel blir VM hennes første mesterskap, og det er noe eget. Vi vil la henne forberede seg i fred og ro, sier sportssjefen.

Kenyanske Edith Matei vant kvinneklassen i Hamburg maraton på 2.27,05.

DEBUTERTE I DAG: Kirsten Melkevik Otterbu løp sin første maraton-konkurranse i dag. Dette bildet er fra en av hennes 12 ukentlige treningsøkter tidligere i år. Foto: Oddmund Lunde
DEBUTERTE I DAG: Kirsten Melkevik Otterbu løp sin første maraton-konkurranse i dag. Dette bildet er fra en av hennes 12 ukentlige treningsøkter tidligere i år. Foto: Oddmund Lunde Vis mer
TOBARNSMAMMA: Kirsten Melkevik Otterbu startet karrieren etter at hun hadde fått barna Sondre (6) og Sofie (4).
SUPERTALENT: Kirsten Melkevik Otterbus talent for lange løp ble først oppdaget i 2002, da hun var 32 år gammel.