Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leroy Sané og Manchester City herjet med Arsenal

Klasseforskjell da City ydmyket Arsenal på nytt

For andre gang på en uke slo Manchester City enkelt et skuffende Arsenal-lag.

USTOPPELIG: Leroy Sané var hjernen bak Citys dominante første omgang mot Arsenal på Emirates. Foto: NTB Scanpix
USTOPPELIG: Leroy Sané var hjernen bak Citys dominante første omgang mot Arsenal på Emirates. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal – Manchester City 0–3 (0–3)

(Dagbladet): Bare fire dager etter at de knuste Arsenal i ligacupfinalen, gjestet Manchester City igjen London og Arsenal. Der City kjørte over Arsenal i andre omgang, var ydmykelsen i kveldens kamp et faktum allerede i god tid før pause.

Arsenal hadde bare et hjemmetap i ligaen, 3–2 mot Manchester United, denne sesongen, men hadde ikke noe å stille opp med da Manchester City kom på besøk. I kulden og snødrevet var det glissent av Arsenal-supportere som hadde møtt opp til kampen mot ligaens topplag.

Det var rett og slett klasseforskjell mellom de to lagene som det nå skiller 30 poeng mellom i Premier League. Luka ned til Manchester United er på hele 16 poeng med ti kamper igjen å spille.

- Vi spilte som vi har gjort hele sesongen og det var en skikkelig god første omgang. Nå har vi 16 poeng ned til Manchester United og ønsker å vinne ligaen så fort som mulig, sa målscorer Bernardo Silva til Sky Sports.

- Vi trenger å vinne fem kamper, men tenker ikke for mye på det. Nå skal vi møte Chelsea. Forhåpentligvis har vi den nødvendige lysten for å vinne, for å være det beste laget i England. Vi må glemme at vi er slitne, sa Pep Guardiola til BBC.

For bare tredje gang i Arsène Wengers Arsenal-periode tapte de med tre mål på hjemmebane i ligaen.

I Pep Guardiolas 100. kamp som manager var det et dødseffektivt Manchester City som scoret på sine tre første skudd på mål anført av en fantastisk Leroy Sané på venstrekanten.

- Vi spilte en ordentlig god første omgang. Alle spilte veldig godt og bidro til målene vi scoret, sa en beskjeden Sané til Sky Sports etter kampen.

- Treneren er alltid på meg og krever at jeg gir 100 prosent. Jeg har forbedret meg masse under hans ledelse, han gjør fotballspillere bedre og han ønsker alltid at du skal utvikle deg, fortsatte Sané.

Fantastisk forarbeid av Sané

Arsenal og Arsène Wenger ønsket å revansjere det stygge tapet søndag og tok initiativ fra start.

En fin pasning fra Mkhitaryan i bakrom til Ramsey skapte kampens første sjanse. Ramsey slo hardt inn i retning Aubameyang og Kompany hadde ikke kontroll da hans forsøk på klarering gikk rett i Ederson. Heldigvis for City-kapteinen var brasilianeren årsvaken og nådde ballen rett foran Welbeck.

Henrikh Mkhitaryan forsøkte seg også med et godt skudd, men Ederson var igjen på plass.

I stedet var det City som tok ledelsen etter et fantastisk angrep.

Leroy Sané mottok ballen helt ute ved sidelinjen, dro seg vekk fra fire Arsenal-forsvarere innover i banen før han la ballen til Bernardo Silva. Portugiseren la ballen til rette og bøyde den i motsatt kryss.

Et nydelig åpningsmål av serielederne.

Kliniske gjester

Arsenal fortsatte å angripe. Et godt angrep på høyresiden gjorde at Bellerin fant Ramsey, men waliserens halvvolley ble for nærme Ederson som holdt ballen.

Arsenal var med sjansemessig, men City var kliniske da de fikk muligheten.

Igjen lekte Leroy Sané med Mustafi og Arsenals høyreside, før han fant Agüero inne i feltet. Argentineren slo enkelt til David Silva som kom på et herlig timet løp og enkelt kunne avslutte forbi Petr Cech.

Hjemmelaget forsøkte å presse høyt, men det åpnet bakrom for Manchester City. David Silva spilte seg ut av presset og ga Agüero sjansen til å bryte mot et Arsenalforsvar i retrett.

Overgangen havnet hos Kyle Walker på høyrekant som fant Sané foran mål. Tyskeren fikk tåen på ballen og trillet den forbi en utspilt Petr Cech. Et meget fortjent mål av første omgangs store spiller.

Da var det bare spilt en drøy halvtime.

Det kunne blitt mer. Nok en gang kom City seg ned til linja på høyresiden og De Bruynes flotte innlegg burde vært satt inn av Agüero, men Cech fikk sin første redning for kvelden.

Misset straffe

Arsenal gjorde et siste forsøk på å komme seg inn i kampen igjen i starten av den andre omgangen, men vondt ble bare til verre for «The Gunners».

Hjemmelaget vant en straffe etter seks minutter av andre omgang da Henrikh Mkhitaryan ble felt av Otamendi, men Arsenals nye rekordsignering Aubameyang klarte ikke å overliste Ederson, som lå langstrakt og ventet i sitt venstre hjørnet hvor straffen kom.

Etter straffebommen forsvant intensiteten helt fra Arsenal-angrepene, som til tross for flere uvante pasningsfeil hos Manchester City aldri truet med å score.

Manchester City slapp foten av gasspedalen i den andre omgangen og valgte trygghet og hvile framfor å jakte flere scoringer.

Sergio Agüero hadde bortelagets eneste sjanse i den andre omgangen kvarteret før slutt, men Cech fikk en hånd på ballen som hadde retning mot hjørnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!