SÅ NÆRE: Men Nord-Irland var egentlig ganske langt unna å få med seg noe fra åpningskampen mot Polen i dag.<br>Foto: REUTERS/Eric Gaillard/ NTB Scanpix
SÅ NÆRE: Men Nord-Irland var egentlig ganske langt unna å få med seg noe fra åpningskampen mot Polen i dag.
Foto: REUTERS/Eric Gaillard/ NTB ScanpixVis mer

Klasseforskjell da Polen slo tapre nordirer i gruppespillet

- En gedigen skuffelse.

Polen - Nord-Irland 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Det er noe helt spesielt med underdogs som Nord-Irland. Lag som, spiller for spiller, hører hjemme et helt annet sted enn i et EM-sluttspill.

Lag som i visshet om at ingen av de andre nasjonene tar dem seriøst, går inn med hud og hår i alt de gjør utpå EM-banene. Lag som med den egenskapen vant sin kvalifiseringsgruppe foran andre EM-klare lag som Romania og Ungarn.

Mot den polske overmakten i dag viste de det igjen. Motet. Viljen. Entusiasmen.

Det var bare ikke nok.

Målet

Da Arkadiusz Milik banket inn 1-0 fem minutter inn i andre omgang var det som om noen satte to streker under det svaret de hadde ventet på i den knappe timen de hadde holdt på utpå der.

– Det er en strålende følelse, sa Milik etter kampen, ifølge TV 2.

– Jeg er veldig glad for scoringen. Som spiss skal jeg score mål, men det viktigste er seieren. Vi spilte en veldig god lagkamp. De hadde ingen sjanser.

For klasseforskjellen var der for alle å se. De polske spillerne var raskere, sterkere og bedre med ballen.

DAGBLADETS DOM:
Szcesny: Han hadde nesten ingenting å gjøre, den polske keeperen, men da Nord-Irland kunne stjålet med seg ett poeng var han våkent frampå og reddet den polske dagen.
Nord-Irland: Det de ikke har i ferdigheter tar de igjen i entusiasme.
Polen: Så ut som om de trodde det skulle bli enkelt. Det ble det ikke.

Men de hadde ikke entusiasmen som kreves for å drepe disse kampene.

- Polen har vært en gedigen skuffelse, sa Egil Drillo Olsen under sendinga på TV 2.

Nordirske muligheter

Og så lenge det sto 1-0 var det alltid en mulighet for nordirene til å slå tilbake. Ved et par anledninger var de nære å skape en sjanse eller to også.

Blant annet da innbytter Conor Washington sleit seg løs fra den polske backrekka og nesten nådde ballen før keeper Szczesny. Eller da et frekt frisparktrekk nesten nådde beina til Steven Davis på fem meter.

For selv om Nord-Irland endte med null avslutninger på mål i statistikkene kom de etterhvert så nære at selv den polske landslagstreneren måtte engasjere seg fra sidelinja.

Polen tok en fortjent seier, men skal laget ha håp om å gå langt, og det har de spillere til, må det langt større konsentrasjon og innsats til enn det de viste i dag.