SUPERLAGET MED SUPERCUPEN: Real Madrid' er fortasatt verdens beste fotballag. Beviset på det ser du her. Foto: AFP PHOTO / Nikolay DOYCHINOV
SUPERLAGET MED SUPERCUPEN: Real Madrid' er fortasatt verdens beste fotballag. Beviset på det ser du her. Foto: AFP PHOTO / Nikolay DOYCHINOVVis mer

UEFA Super Cup: Real Madrid-Manchester United

Klasseforskjell da Real Madrid fortalte Manchester United hva det vil si å være verdens beste

Manchester United møtte nivået José Mourinho mener det er en selvfølge at klubben skal strekke seg etter. Det positive for United var måten de tok læringen på.

Real Madrid-Manchester United 2-1 (1-0)

AT REAL MADRID er et bedre fotballag enn Manchester United visste vi fra før. Sånn sett kan ikke resultatet i supercupen overraske noen. At José Mourinho er en sjeldent god taktiker og mester til å ta kloke og helt nødvendige grep visste vi også fra før. Derfor overrasket det ikke veldig at Manchester United evnet å komme kraftig tilbake. Og med så mye selvfølgelig viten jubler Real Madrid over enda en fortjent seier mens Mourinho og United gir seg selv et klapp på skulderen over andreomgangen.

Det første er en selvfølge.

Det andre til å forstå.

TO OG EN halv uke før seriestarten i Spania synes Zinedine Zidane og Real Madrid å ha det meste på stell. Verdens beste fotballag 2016/2017 er fortsatt verdens beste fotballag ved inngangen til sesongen 2017/2018. Og derfor er det ingen grunn til å krisemaksimere Manchester Uniteds til tider nærmest hjelpeløse førsteomgang i Skopje.

Det tar alltid litt tid å vende seg til nivået.

DA REAL MADRID gjorde det de kan best - brukte den ekstreme og nærmest selvfølgelige presisjonen i pasningspillet til å optimalisere offensiven gjennom høyt balltempo og mange samtidige bevegelser - var det ett lag på banen. I pausen - fire dager før West Ham kommer til Old Trafford og serieåpningen i Premier League - var det derfor lett å tenke seg at klasseforskjellen ville bekymre José Mourinho. Men The Special One har fortsatt sine fotballfaglige fakulteter inntakt, også under massivt og i perioder ydmykende press fra verdens beste fotballag.

Noen lærer fortere enn andre.

DA KAMPEN VAR 35 minutter gammel hadde ikke Manchester United evnet å spille hundre pasninger mellom. Ikke bare fordi Real Madrid var arrogant trygge med ballen, men fordi United gjorde det til en regel å miste den. Men med Marcus Rashford inn fra start i andre omgang, og med Marouane Fellaini på banen ti minutter senere, ble Manchester United et tryggere, tøffere og mer gjennombruddskraftig fotballag.

De ble ikke like gode som Real Madrid, dit er det fortsatt et godt stykke.

Men de ble bedre.

REAL MADRID ER fortsatt laget å strekke seg etter i internasjonal fotball. I begynnelsen av juni ble klubben den første til å forsvare en tittel i Champions League. Med Cristiano Ronaldo på benken i 82 minutter brukte de denne kvelden til å vise verden nivåforskjellen på hva sdet vil si å dominere planetens største klubbturneringen, og det å vinne reserveturneringa Europa League, trofeet for de som ikke er gode nok til å matche de store. Og nettopp derfor lar ikke José Mourinho seg stresse av denne kampen som gikk fra lekestue til fotballkamp, han vet at Manchester Uniteds nye tidsregning begynner nå.

Andreomgangen i Skopje holder de fleste dager i Premier League.

Det er først og fremst det denne sesongen vil handle om.