Klasseforskjell i Aalesund

Stabæk slo Aafk 1-4.

(Dagbladet.no): Aalesund-Stabæk 1-4. Stabæk tok en oppskriftsmessig seier mot hjemmesvake Aalesund på Colorline stadion i kveld. Bærumslaget gjorde ikke mer enn de behøvde, og viste med det forskjellen mellom topp og bunn i årets Eliteserie.

Aalesund har ikke vunnet hjemme i Eliteserien siden 2. oktober 2005, og viste heller ingen tegn til snarlig bedring i kveldens kamp.

Dødelig effektive

Kampbildet ble satt allerede etter tre minutter, da Somen Tchoyi på egenhånd rundet tre Aalesund-spillere, og satte ballen lavt i det lengste hjørnet fra høyrekanten. Aalesund kunne utliknet like etter, men viste til fulle fram lagets hovedproblem, de er sørgelig unøyaktige foran motstanders mål.

Mesteparten av første omgang forløp ved at Stabæk senket ned tempoet til et usedvanlig kjedelig nivå, Aalesund løp mellom, men hadde en kort periode initiativet i kampen, før Daniel Nannskog straffet hjemmelagets offensive satsning etter en dødelig effektiv kontring.

Stabæk kontret direkte etter en corner til hjemmelaget, og Gunnarsson slo en genial pasning til lynraske Nannskog, som ikke gjorde noen feil og satte ballen nede i venstre hjørne.

Scoringen kom i Aalesunds beste periode i kampen, og viste til fulle forskjellen på lagene.

Daniel Nannskog selv er  beskjeden etter kampen.

1-3: Alanzinho setter inn 3-1 for Stabæk, i duell med Gustave Bahoken (t.v.) og Haraldur Gudmundsson. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
1-3: Alanzinho setter inn 3-1 for Stabæk, i duell med Gustave Bahoken (t.v.) og Haraldur Gudmundsson. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

- Jeg kom på et godt løp og fikk alt lagt til rette. Det var enkelt å sette ballen i mål, sier Nannskog, til budstikka.no.

Dersom Aalesund fortsetter på denne måten vil også divisjonsforskjellen vise seg på papiret, hjemmelaget kommer mest sannsynlig til å rykke ned dersom de ikke gjør drastiske endringer.

To minutters håp

Effektivitet og presisjon viste også Alanzinho da han tråklet seg gjennom Aalesunds forsvar, og satte inn Stabæks tredje mål for kvelden. Da hadde Lasse Olsen akkurat redusert til 1-2, og hjemmelaget øynet muligens håp i omtrent to minutter. Etter 1-3-målet var kampen i realiteten slutt, selv om Henning Hauger fikk æren av å sette inn Stabæks fjerde mål på et vakkert skudd to minutter på overtid. Det er kuriøst nok det første målet som blir scoret av en norsk spiller for bærumslaget i år.

Stabæk var bedre enn Aalesund i alle ledd på banen, og det kunne til tider se ut som om det var urettferdig at de spiller i samme divisjon. Klasseforskjellen var stor.

Tangerte klubbrekorder

Stabæk tangerte med kveldens seier to klubbrekorder. Bærumslaget har ikke tapt de siste seks bortekampene, og har heller ikke tapt på ni kamper i den øverste divisjonen. Før kampen mellom LSK og Vålerenga ligger bæringene på andreplass i serien, og Stabæks trener Jan Jönson har grunn til å være fornøyd.

-Vi vinner rettferdig i dag, og gjør en god match. Vi scorer også 2-0 i Aalesunds beste periode. Laget holder et høyt laveste nivå, er vasse fremover og er tighte bakover på banen, sa Jönson til TV2 etter kampen.

Stabæk-treneren tar heller ikke av etter 4-1-seieren, og mener de også hadde flaks som slo tilbake mot hjemmelaget de gangene de skapte sjanser.

- Vi må være ydmyke etter seieren. Aalesund hadde perioder hvor de kunne kommet inn i kampen igjen. Vi hadde flaks. Aalesund skapte sjanser, men vi slo tilbake hver gang, sier Jönsson til budstikka.no.

SJOKKÅPNING: Somen Tchoyi sjokkerte hjemmelaget allerede etter tre minutter, da han driblet av tre forsvarsspillere før han satte ballen i mål.