Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klasseforskjell

De svenske hockeytaperne tjener 22 millioner i året. I gjennomsnitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste skal bli de første, heter det i skriften. Slik lyder drømmen om en hinsidig rettferdighet. I går innhentet den Sverige.

Da Tre kronor var sendt medaljeløse ut av OL, ble en gråtkvalt Mats Sundin overfalt av svenske pressefolk som søkte en forklaring på det ufattelige.

Plutselig dukket Hviterusslands back Igor Matushkin opp ved siden av den svenske superstjernen. Kontrasten var slående.

Matushkin spiller i superallsvenskan og hever en månedslønn på 20.000 kroner. Sundin, som åpnet OL-turneringen strålende, har en årslønn på 97,2 millioner kroner. Riktignok svenske, men penger likevel.

Aftonbladet gnir rikelig med salt i den svenske amputasjonen og gir i dag sine lesere en oversikt over taperlagets lønnsnivå. Nicklas Lindstrøm topper med 105 millioner i året. Stakkars Tommy Salo, som lot Vladimir Kopats langskudd fra midten sprette over skulderen og rulle i mål, må trøste seg etter fattig evne. Han tjener 33 millioner.

Hos motstanderen ligger vanlig årslønn på en halv million kroner. Hvis Aftonbladets liste stemmer, tjener ingen av semifinalistene mer enn Åse Kleveland. Men svensk ekspertstatus får de kanskje nå?

[email protected]

Hele Norges coronakart