Klassemål reddet U21-gutta

- Skjønner ikke hvordan jeg traff, sier Tarik.

Tarik Elyounoussi og Vadim Demidov reddet 2-1 for Norge mot Sveits i EM-kvalifiseringen for U21-landslag fredag.

- Det var veldig godt å vinne her i dag, men jeg er litt irritert over de to gule kortene vi fikk (Alexander Tettey og Vadim Demidov). Det var unødvendige kort, og de må stå over mot Makedonia, sa trener Øystein Gåre til TV 2.

Men selv om det ble tre mål, var det ingen god kamp de 1712 frammøtte fikk se. I første omgang slet begge lag med å produsere sjanser, og da lagene gikk til pause med 0-0 så det ut til å gå mot en kjedelig poengdeling.

- Jeg synes vi vant fortjent. Vi har det meste av spillet og i annen omgang viser vi at vi ønsker å vinne. Det så stygt ut da de utlignet, sa Gåre.

Elyounoussi sendte Norge i føringen med et kanonskudd midtveis i annen omgang. Fredrikstad-spilleren fikk ballen på midtbanen og avanserte inn på Sveits sin banehalvdel før han fyrte av fra ca. 25. meter. Målvakt David Gonzalez var sjanseløs.

- En fantastisk scoring. Og det er fantastisk at han klarer å spille kampen. Da han kom tirsdag var han skadet, sa trener Gåre.

Elyounoussi selv slet med å forklare hvordan han scoret målet.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg traff. Det var ett sinnssykt bra treff, og det er deilig å vinne her. En revansje etter at vi tapte for Nederland sist, sa Elyounoussi.

PERLESCORING:Tarik Elyounoussi scoret et av målene da Norges U21-landslag slo Sveits 2-1 i Fredrikstad fredag. Foto: Sara Johannessen/ SCANPIX
PERLESCORING:Tarik Elyounoussi scoret et av målene da Norges U21-landslag slo Sveits 2-1 i Fredrikstad fredag. Foto: Sara Johannessen/ SCANPIX Vis mer

Men åtte minutter før full tid utlignet Sveits. En markeringssvikt i Norges forsvar gjorde at Eren Derdiyok fikk styre ballen i mål med hodet.

Fire minutter senere sørget imidlertid Vadim Demidov for at de tre poengene ble værende i Norge. Hønefoss-spilleren fikk ballen etter flere gode norske avslutninger og banket ballen i Gonzalez høyre hjørne.

- Det var veldig deilig å få avgjøre kampen, sa Demidov.

(NTB)

<B>BLE MATCHVINNER:</B> Vadim Demidov.