Klassen jubler for manager-Kyrre

Kyrre Øvrebø (19) vant «Mitt Drømmelag 2000» og er den heldige vinner av en fotballtur til England. 19-åringen er lærer ved Hebekk skole. Elevene i klasse 3a jublet for årets manager da Dagbladet.no besøkte manager-vinneren.

- Ta oss med til England, lyder bønnen fra Hebekk-elevene etter at det ble kjent at læreren hadde vunnet Englandstur - dessverre for elevene, er turen bare for to personer.

Øvrebø jobber til daglig som lærer ved Hebekk barneskole i Ski. Sjøl spiller han ikke fotball, men interessen er stor - og laget - ja, det er Brann.

- Jeg har bodd i Bergen i åtte år. Faren min er fra byen, sier Øvrebø som har Manchester United som sitt engelske favorittlag.

- Jeg har sansen for Manchester United fordi klubben tør å satse på unge engelske spillere, og ikke bare kjøper sånn som lag som Chelsea og Liverpool gjør. Jeg har også sansen for klubber som Leicester og Leeds, sier Øvrebø.

Hårfin seier

Øvrebøs lag «Tananarivo» vant Mitt Drømmelag med 1047 poeng. På andreplass kom Kjell Arild Garborg med laget «Bønda». Kun ett poeng skilte de to managerne som var i en klasse for seg. Hele 30 poeng skilte ned til laget på tredjeplass.

- Jeg traff bra med valgene, men gikk på noen smeller også. Jeg hadde for eksempel åtte Rosenborg-spillere på laget da Start slo Rosenborg 2-1 på Lerkendal. Den var lei, sier Hebekk-læreren.

«Tananarivo» har kjempet i toppen av Mitt Drømmelag store deler av managersesongen. Allerede i runde to lå laget på delt førsteplass. Da Tippeligaen tok EM-pause i sommer var Øvrebøs utvalgte aleine i tet.

- Jeg plukker ut spillere fra lag jeg tror vinner. Etterhvert får du en viss i erfaring i hvilke spillere som får godt betalt på spillerbørsen. Ousman Nyan (Start), Johnny Hanssen (Tromsø) og Ørjan Berg (Rosenborg) får nesten alltid mange poeng hvis lagene gjør det bra. Hassan El-Fakiri (eks Brann) var det beste kjøpet i vårsesongen, før han forsvant til Monaco, sier Øvrebø med et sukk.

Var med i egen liga

Øvrebø vant ikke bare Mitt Drømmelag. Som årets beste manager var han også en selvskreven vinner av den lokale kameratligaen.

- Sammen med 10-12 kamerater har vi opprettet en egen liga, Ohma-ligaen. To av de andre i Ohma-ligaen endte på topp 50. Kanskje har vi Norges beste liga?, sier Øvrebø.

Kyrre er også med på den engelske versjonen av Mitt Drømmelag - Manager 2001.

- Foreløpig ligger jeg på 20. plass etter en litt treig start, sier Kyrre, som deltok i Dagbladets managerspill for første gang i fjor. Da endte han på 60. plass i Manager 2000.

Sluttsillingen i Mitt Drømmelag:

1. Tananarivo? 1047 poeng.

2. Bønda 1046 poeng.

3. Scania 1018 poeng.

4. Avalanche 1013 poeng.

5. 'Camaras' 1011 poeng.

6. Myrane F.C. 1010 poeng.

7. Kalles Djevler 1007 poeng.

8. Supperådet 1004 poeng.

9. Saft Suse 1004 poeng.

10. De utvalgte 1003 poeng.

VANT MED 30 POENG: Kyrre Øvrebøs «Tananarivo» har kjempet i toppen gjennom hele Tippeligaen.
JUBLER FOR LÆRER'N: - Ta oss med til England, lyder bønnen fra elevene til Kyrre Øvrebø, vinneren av «Mitt Drømmelag 2000».