Klassescoringer ga Mexico-seier

En klassescoring i hver omgang var nok til at Mexico fortjent slo Japan 2-1 i prøve-VM.

Japan er allerede klare for det ordentlige VM som ikke spilles før neste sommer. I dag spilte Asias ledende fotballnasjon sin første kamp i prøve-VM i Tyskland.

På AWD-Arena i Hannover viste Japan at de kan spille både offensiv og ikke minst defensiv fotball. Laget spilte med mange mann bak ballen i den første omgangen og Mexico slet meg å komme seg igjennom. Men to klassescoringer reddet Mexicos ære.

Drømmemål

Det var likevel Japan i sine blå trøyer som kom best i gang torsdag. Etter 12 minutter ga Atsushi Yanagisawa Japan ledelsen. Han fikk en fot på et hardt innlegg og satte ballen i målet bak Mexicos målvakt Oswaldo Sánchez.

Høydepunktet i den første omgangen var det uten tvil laget fra Mellom-Amerika som sto for. Etter 39 minutter la Zinha ballen til rette på 20 meter. Han fikk god til å stille inn siktet og dundret ballen i det lengste krysset. Scoringen oste av klasse og japanernes målvakt Yoshikatsu Kawaguchi var helt sjanseløs. Det sto 1-1 til pause.

Ny klassescoring

Mexico styrte mye av spillet i den andre omgangen. Først headet Jared Borgetti ballen i stolpen. Etter 64 minutter headet Jose Fonseca inn en nydelig scoring til 2-1. Det var Mexicos andre klassescoring for kvelden og de viste at de kan spille god angrepsfotball.

Utover i den andre omgangen ble Mexicos tempo for høyt for Japan og de grønne var best og vant fortjent. (ANB)

AKROBATISK: Her klarerer Mexicos Carlos Salcido i eget forsvar. Også framover var det flere lekkerbiskener fra det mexicanske laget. Foto: AP
AKROBATISK: Her klarerer Mexicos Carlos Salcido i eget forsvar. Også framover var det flere lekkerbiskener fra det mexicanske laget. Foto: AP Vis mer