Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour des Fjords:

Klassikerstjerner klare til å utfordre Boasson Hagen i Tour des Fjords

Historisk sterk startliste i det norske etapperittet.

TØFF MOTSTAND: Edvald Boasson Hagen, her i aksjon under Dwars Door Vlaanderen, møter blant annet Sep Vanmarcke (til høyre) i duell under Tour des Fjords. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
TØFF MOTSTAND: Edvald Boasson Hagen, her i aksjon under Dwars Door Vlaanderen, møter blant annet Sep Vanmarcke (til høyre) i duell under Tour des Fjords. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Når Tour des Fjords starter i Lindesnes 22. mai er det med hele ni World Tour-lag på startstreken, ettersom rittet er oppgradert fra UCI 2.1 til et 2.HC-ritt.

I en pressemelding mandag kan rittet fortelle at det blir "historiens sterkeste felt" på start i sørlandsbyen.

For den norske fansen er det nok gledelig at Edvald Boasson Hagen stiller for å forsvare sammenlagtseieren fra 2017.

– Konkurransen har aldri vært tøffere, men Edvald er en klasserytter, og han er på hjemmebane. Kona er fra Grimstad, og det er vel naturlig å tro at han har lyst å vise seg godt frem foran hjemmepublikumet, sier rittsjef for Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Flere klassikerstjerner til start

I tillegg dukker også Quick-Step Floors opp med Niki Terpstra, årets Flandern rundt-vinner, som også har vunnet Paris-Roubaix tidligere.

Han får med seg flere ryttere fra det belgiske lagets klassikertropp, blant annet spurttalentet Fabio Jakobsen. Dries Devenyns, Tim Declerq, Davide Martinelli og James Know utgjør resten av laget.

– Niki Terpstra er nok den mest meritterte rytteren på start, og med den kjørestyrken Quick-Step Floors har vist i år, er det naturlig at de må ta på seg litt av favorittstempelet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR: Niki Terpstra kommer også, her side om side med Boasson Hagen i Tirreno-Adriatico i mars. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
KLAR: Niki Terpstra kommer også, her side om side med Boasson Hagen i Tirreno-Adriatico i mars. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

Flere andre lag dukker også opp med prominente klassikerryttere, som EF Education First-Drapac, som stiller med Sep Vanmarcke, mens LottoNL-Jumbo kommer med Lars Boom.

Fra det australske laget Mitchelton-Scott kommer Michael Albasini og Luke Durbridge, som ofte er å se i toppen av henholdsvis brosteins- og Ardenner-klassikerne. De får også med seg de unge talentene Robert Power og Lucas Hamilton.

– Dette er uten tvil tidenes startfelt. Vi har ni World Tour-lag på starten, åtte prokontinentallag og fire veldig sterke kontinentallag. Det kommer til å bli en hard kamp om hvem som vinner både etapper, trøyer og sammenlagt, sier Hegreberg.

God norsk deltakelse

Team Sky-rytter Kristoffer Halvorsen har allerede bekreftet til Fædrelandsvennen at han er klar for rittet og at han går for å vinne rittets andre etappe, som har målgang i hjembyen Kristiansand.

LES OGSÅ: Doffen og Team Sky bekreftet til start under Tour of Norway

Med LottoNL-Jumbo kommer også Amund Grøndahl Jansen, mens August Jensen og Sondre Holst Enger sykler for prokontinentallaget Israel Cycling Academy.

I tillegg har de tre norske kontinentallagene Joker Icopal, Uno-X Norwegian Development Team og Team Coop også fått plass i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!