Tour des Fjords:

Klassikerstjerner klare til å utfordre Boasson Hagen i Tour des Fjords

Historisk sterk startliste i det norske etapperittet.

TØFF MOTSTAND: Edvald Boasson Hagen, her i aksjon under Dwars Door Vlaanderen, møter blant annet Sep Vanmarcke (til høyre) i duell under Tour des Fjords. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
TØFF MOTSTAND: Edvald Boasson Hagen, her i aksjon under Dwars Door Vlaanderen, møter blant annet Sep Vanmarcke (til høyre) i duell under Tour des Fjords. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Når Tour des Fjords starter i Lindesnes 22. mai er det med hele ni World Tour-lag på startstreken, ettersom rittet er oppgradert fra UCI 2.1 til et 2.HC-ritt.

I en pressemelding mandag kan rittet fortelle at det blir "historiens sterkeste felt" på start i sørlandsbyen.

For den norske fansen er det nok gledelig at Edvald Boasson Hagen stiller for å forsvare sammenlagtseieren fra 2017.

– Konkurransen har aldri vært tøffere, men Edvald er en klasserytter, og han er på hjemmebane. Kona er fra Grimstad, og det er vel naturlig å tro at han har lyst å vise seg godt frem foran hjemmepublikumet, sier rittsjef for Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Flere klassikerstjerner til start

I tillegg dukker også Quick-Step Floors opp med Niki Terpstra, årets Flandern rundt-vinner, som også har vunnet Paris-Roubaix tidligere.

Han får med seg flere ryttere fra det belgiske lagets klassikertropp, blant annet spurttalentet Fabio Jakobsen. Dries Devenyns, Tim Declerq, Davide Martinelli og James Know utgjør resten av laget.

– Niki Terpstra er nok den mest meritterte rytteren på start, og med den kjørestyrken Quick-Step Floors har vist i år, er det naturlig at de må ta på seg litt av favorittstempelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer