VANVITTIG PRESTASJON: Phillpe Gilbert vant Amstel Gold Race med rift i sin høyre nyre. Han ble siden fraktet til sykehus, da han opplevde å ha blod i urinen etter målgang. FOTO: AFP PHOTO / ANP / Bas Czerwinski
VANVITTIG PRESTASJON: Phillpe Gilbert vant Amstel Gold Race med rift i sin høyre nyre. Han ble siden fraktet til sykehus, da han opplevde å ha blod i urinen etter målgang. FOTO: AFP PHOTO / ANP / Bas CzerwinskiVis mer

Sykling, Amstel Gold Race:

- Klassikervinneren tisset blod etter målgang

Til slutt ble han brakt til sykehus og fikk treningsforbud.

(procycling.no): Philippe Gilbert rakk innom både podieseremonien og antidopingkontrollen etter hans fantastisk triumf i Amstel Gold Race.

Senere på kvelden ble han tatt med til det lokale sykehuset i Maastricht for helsesjekk.

Avisen Het Nieuwsblad skriver i dag at 34-åringen tisset blod hos antidopingkontrollørene.

Gilbert slet med å gå selv etter målgang, og da laglege Toon Cruyt fikk beskjed om at urinprøven hadde en brunaktig misfarge, forsto han fort at ting ikke var som de burde være.

Laglegen overvåket Gilbert

Quick Step-rytteren dro tilbake til lagets hotell i Maasmechelen etter seieren, og ble kontinuerlig overvåket av Cruyt utover kvelden. Da adrenalinet senket seg, klaget han over smerter i nedre del av ryggen.

Urinen hans ble sjekket via strimler, som fortsatt viste mikroskopiske rester av blod - men som likevel indikerte av blødningen var stanset.

- Jeg fortalte Phil at det beste var å ta en undersøkelse med utralyd av nyrene. Jeg ble glad da hans sa seg enig, ellers måtte jeg ha tvunget ham. Nyrene er for vitale organer, selv om du har to av dem. Etter undersøkelsene så man tydelig at blødningen stammet fra en rift i nyren, forteller Cruyt til Het Nieuwsblad.

Veltet 13 mil fra mål

Riften stammet fra en velt som også involverte Gianluca Brambilla 13 mil unna målgang i Valkenburg.

Etter sykehusbesøket ble Gilbert er kommandert til å holde seg i ro i en ukes tid, noe som gjør at Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège går uten ham på startstreken.

- Da jeg veltet, kjente jeg smerte. Jeg kom meg tilbake på sykkelen og fortsatte rittet fordi jeg følte meg bedre og bedre. Etter målgang kom smertene tilbake, så vi ble enige om å undersøke det nærmere på sykehus. Heldigvis var det ikke noe alvorlig. Går alt slik vi håper, er jeg tilbake i trening i løpet av en uke.

Fikk besøk av barna

Gilbert la også ut det obligatoriske «tommel opp-bildet» med besøk av barna på sykehus i etterkant av undersøkelsene.

Sportsdirektør Wilfried Peeters kan ikke få fullrost Gilbert nok etter innsatsen under Amstel Gold Race og dramaet som fulgte.

- Dette er kanskje det mest imponerende jeg noen gang har sett. Hvor hardt kan egentlig en mann press seg selv? sier Peeters til avisen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!