Klassisk feilgrep

I GÅR BURDE Frode Andresen blitt tatt ut til ski-VM.

Han hadde blitt det også, om uttaket hadde foregått et par dager før. For skiskytteren og skøyteeksperten har vært «inne» på VM-laget noen dager nå. I går røk han ut igjen. Til fordel for klassisk-eksperten Jens Arne Svartedal.

Ikke noe negativt om Svartedal, han er en flott fyr og en sterk skiløper. Likevel mener jeg dette er en ny klar forbigåelse av Andresen.

CARL HENNING GRAN hevder å ikke se noen medaljekandidat i Frode Andresen. Da har han ikke sett godt nok etter.

Han tar i stedet med en løper som bare får starte om noen av de andre blir syke eller viser drastisk formsvikt.

Det er å håpe at det ikke ligger stahet eller uvilje i å gå tilbake på tidligere uttalelser i uttaket. Uansett får jeg litt følelsen av at det er viktigere å unngå Andresen enn å ha et mest mulig komplett lag.

Kontroversielt, ok - men knapt noen skandale.

For Gran har et par poenger. Ved å ta ut Svartedal har han skaffet seg mer spillerom. Han er ikke lenger så avhengig av at Tor Arne Hetland finner tilbake til knallformen.

Dessuten har han har fortsatt muligheten til å bruke Andresen på den avsluttende skøyte-femmila. Blir noen sjuke, kan Gran etteranmelde hvem han vil. Der - og bare der - ligger nå Frode Andresens sjanse.

Carl Henning Grans store sjanse ligger i at Thomas Alsgaard har en rygg han kan leve godt med et par ukers tid.

Har Thomas det, og er formen så i anmarsj som meldingene fra Val di Fiemme tyder på, vil ropet på Frode Andresen bli som en flau hvisking når det hele er over.

MITT POENG er imidlertid at per i dag - dagen før VM starter, består det norske VM-laget av fire skøytere.

Thomas Alsgaard, usikker form og vond rygg.

Tor Arne Hetland. total formsvikt. Har reist hjem.

Kristen Skjeldal, alltid god, aldri best.

Tore Ruud Hofstad, ung og lovende, men trenger tid.

I en slik situasjon er ikke en klassiskløper som kanskje ikke får gå ett eneste løp det mest naturlige uttaket. Ikke så lenge det går skøytende medaljehåp rundt i kollen.