- Klassisk vil bestå

Tidligere landslagssjef Inge Bråten gikk for noen dager siden ut og spådde klassisk langrenns død. Det skjønner ikke Vegard Ulvang eller klassiskekspert Anders Aukland noen verdens ting av.

Davos (Dagbladet): - Sannheten er vel heller at klassisk langrenn står sterkere enn noensinne, sier Ulvang til Dagbladet.

- Klassisk som stilart er mye tryggere nå enn den var i vår.

Den påstanden begrunner Ulvang med et vedtak som ble gjort i sommer.

Der ble framtidas mesterskapsprogram fastlagt, og klassisk kom godt ut av prosessen.

Overdrevet hat

- Vi fortsetter med femti/femti klassisk og skøyting, og kommer til å gjøre det i mange år framover. Klassisk langrenn vil bestå, sier Ulvang.

Det blir med jevne mellomrom hevdet at mellomeuroperne er på jakt etter å avlive klassisk som konkuranseform.

Ifølge Anders Aukland, som ferdes i miljøet daglig, er ryktene om utlendingenes klassisk-hat betydelig overdrevet.

- Det er ikke noe diskusjonstema engang. Alle vet at halvparten av alle langrenn framover blir i klassisk stil. Derfor satses det deretter. Både tyskere, italienere og alle andre trener mye på klassisk. Det ser du jo av resultatlistene, sier Aukland til Dagbladet.

Behold tradisjonen

Klassisk-spesialist Aukland tar sin egen karriere-framtid med stor ro.

- Det blir mer enn nok renn for meg i framtida, sier han.

Det betyr ikke at Aukland er like fornøyd med alt innen langrennssporten.

- Jeg synes vi har eksperimentert altfor mye de siste åra. Det er tydelig at noen har sett mye på skiksytterne og prøvd å kopiere deres suksess. Men det er ikke gitt at en kopi blir en like stor suksess som originalen.

- Jeg synes vi skal være trygge på oss selv og den tradisjonen og identiteten langrenn har. Produktet er godt nok som det er, sier Anders Aukland.

Heretter skal fellesstart bare brukes på lange løp. De korte, som ti og femten kilometer, skal arrangeres med enkeltstart. Og halvparten av alle renn skal altså gås i klassisk stil.