Klatrer mot toppen

Med sju birdies og fire under par på avslutningsrunden i New York i går, fortalte Suzann Pettersen at hun blir å regne med i verdenstoppen framover.

Norges golfess har slitt det meste av sesongen på USA-touren. Albueoperasjonen i januar utsatte sesongstarten og satte Suzann tilbake. I helgas Wegmans Rochester i Pittsford, New York var 22-åringen endelig tilbake i det beste selskap med en fin-fin sjuendeplass, sammen med blant andre Annika Sörenstam.

-  Dette var årsbeste for meg, sier Suzann til Dagbladet. -  Det var tøffe forhold under avslutningsrunden, og langtfra naturlig med så lav score.

Sju birdies

Det blåste godt på Locust Hill Country Club da Suzann gikk ut på sisterunden to under par. 18 hull seinere hadde hun gjort sju birdies, åtte par og tre bogeyes. Totalt seks under par sendte henne opp til en sjuendeplass. Hun fulgte opp lørdagens lovende spill med en enda bedre runde.

-  Ja, jeg klarte å spille enda bedre, og jeg puttet bra, sier Suzann.

Aldri tvilt

Som irriterte seg litt over sin siste bogey på det 18. hullet. Hun hadde en god drive og innspillet var bra. Langputten kom tett på og parputten var nesten i.

-  Men jeg har løftet meg flere hakk fra forrige turnering og spilt bedre golf hver eneste dag denne uka, sier Suzann. -  Akkurat som jeg håpet på.

Lettet manager

Manager Jan Ove Nystuen legger ikke skjul på at han satte pris på topp 10-plasseringen.

-  Jeg er først og fremst utrolig glad på Suzanns vegne, sier Nystuen til Dagbladet. -  Hun har lagt ned nye trening og har aldri tvilt på seg selv.

-  Men det passet vel godt med en topplassering foran verdens største turnering, US Open?

-  Jo da, jeg er lettet over at det har løsnet, sier Jan Ove Nystuen. -  Nå blir det en helt ny drive over spillet hennes.

Ikke tomhendt

Lørdag gjorde Suzann hole-in-one på det 15. hullet. I går fikk hun bogey. Utslaget var veldig bra: Ballen landet forbi flagget, men backspinnen var så stor at ballen havnet på det neste greenplatået. Derfra treputtet hun.

Enda bedre golf

-  Men nå gleder jeg meg voldsomt til US Open, sier Suzann Pettersen som ble nummer ti i fjor. -  Nå er det bare å følge opp med å spille enda bedre golf.

PS! 38-årige Kim Saiki fra USA gikk til topps for første gang på LPGA-touren. Hun har vært med i 13 år, og kunne innkassere rundt 1,3 millioner kroner. Suzann reiste heller ikke tomhendt. Hun tjente rundt 230 000 kroner på de fire dagene.

ENDELIG TILBAKE: Med sjuendeplassen i Wegmans Rochester utenfor New York i går, var Suzann Pettersen tilbake i det beste golfselskap. - Dette er årsbeste for meg, sier Suzann til Dagbladet.