Casper Ruud på 121. plass på verdensrankingen

Klatrer på verdensrankingen

Casper Ruud hopper 17 plasser og er nå rangert som nummer 121 på listen over verdens beste tennisspillere.

IMPONERTE: Casper Ruud tok seg til 2. runde i Australian Open. Nå klatrer han på verdenrankingen. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
IMPONERTE: Casper Ruud tok seg til 2. runde i Australian Open. Nå klatrer han på verdenrankingen. Foto: Lars Eide / NTB scanpixVis mer

19 år gamle Ruud imponerte stort i Melbourne da han tok seg til 2. runde av Australian Open for snaut to uker siden. I 2. runde ble det tap mot Diego Schwartzman, som har hoppet opp to plasser fra 26.-plass på den nye rankingen.

Ruud oppholder seg nå i Spania og forbereder seg til sin neste oppgave, som er en ATP 250-turnering i Ecuadors hovedstad Quito 5. februar.

Det er også klart at tenniskometen med et wildcard går rett inn i hovedrunden i ATP-turneringen i Rio de Janeiro, som starter 19. februar. Ruud hadde også wildcard sist år, da han tok seg helt i semifinale i den store ATP-turneringen på grus i Brasil.

Beste plassering for Ruud på ATP-rankingen er 108 – den kom 19. juni i fjor. Forrige gang Ruud var like høyt oppe på rankingen, var i slutten av august da han lå på 112.-plass.

Rafael Nadal beholder førsteplassen på rankingen foran søndagens Australian Open-vinner Roger Federer. Tapende finalist i turneringen, Marin Cilic, har klatret tre plasser og overtatt 3.-plassen til Grigor Dimitrov.

(NTB)