Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud på 121. plass på verdensrankingen

Klatrer på verdensrankingen

Casper Ruud hopper 17 plasser og er nå rangert som nummer 121 på listen over verdens beste tennisspillere.

IMPONERTE: Casper Ruud tok seg til 2. runde i Australian Open. Nå klatrer han på verdenrankingen. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
IMPONERTE: Casper Ruud tok seg til 2. runde i Australian Open. Nå klatrer han på verdenrankingen. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 år gamle Ruud imponerte stort i Melbourne da han tok seg til 2. runde av Australian Open for snaut to uker siden. I 2. runde ble det tap mot Diego Schwartzman, som har hoppet opp to plasser fra 26.-plass på den nye rankingen.

Ruud oppholder seg nå i Spania og forbereder seg til sin neste oppgave, som er en ATP 250-turnering i Ecuadors hovedstad Quito 5. februar.

Det er også klart at tenniskometen med et wildcard går rett inn i hovedrunden i ATP-turneringen i Rio de Janeiro, som starter 19. februar. Ruud hadde også wildcard sist år, da han tok seg helt i semifinale i den store ATP-turneringen på grus i Brasil.

Beste plassering for Ruud på ATP-rankingen er 108 – den kom 19. juni i fjor. Forrige gang Ruud var like høyt oppe på rankingen, var i slutten av august da han lå på 112.-plass.

Rafael Nadal beholder førsteplassen på rankingen foran søndagens Australian Open-vinner Roger Federer. Tapende finalist i turneringen, Marin Cilic, har klatret tre plasser og overtatt 3.-plassen til Grigor Dimitrov.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!