OVERRASKELSE: Diego Ulissi vant sin tredje etappe i karrieren i Giro d'Italia. Han henviste raske ryttere som Simon Gerrans og Juan José Lobato (til høyre) til henholdsvis tredje- og andreplass. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES
OVERRASKELSE: Diego Ulissi vant sin tredje etappe i karrieren i Giro d'Italia. Han henviste raske ryttere som Simon Gerrans og Juan José Lobato (til høyre) til henholdsvis tredje- og andreplass. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIESVis mer

Klatrer sjokkerte og vant massespurten

Kraftprøve i Giro d'Italia.

(procycling.no): Den sjuende etappen i årets Giro d'Italia var en kraftprøve av de sjeldne.

Etter drøyt sju timer og 264 kilometer ble alt avgjort i en massespurt.

Inn på de siste to kilometerne ble det en voldsom kamp mellom lagene om å plassere sin spurter i best posisjon. Inn på den siste kilometeren tok Lampre-Merida kommandoen for Sacha Modolo.

Perfekt timing Deres italienske spurter floppet og var pinne stiv da han skulle åpne spurten. Heldigvis for Lampre-Merida hadde de Diego Ulissi. Klatreren satt gjemt i feltets fremste rekker og leverte en råsterk spurt.

Det var perfekt timing fra 25-åringen, og da han først tok teten var det ingen som klarte å utfordre ham.

Det førte til voldsomme jubelscener i det italienske laget. Først med flere gledesbrøl like etter målstreken, deretter knelte han på asfalten i et lite øyeblikk for seg selv før lagkameratene omfavnet ham.

Juan José Lobato (Movistar) fulgte på andreplass, mens Simon Gerrans (Orica Greenedge) måtte nøye seg med tredjeplassen.

I juni i fjor ble det klart at Ulissi hadde testet positivt på salbutamol. Han ble suspendert av eget lag og ble etter hvert utestengt i ni måneder. Det gjorde at han fikk gjøre comeback i april i år, og han beholdt begge etappeseirene fra fjorårets Giro d'Italia.

Fredag la han ytterligere én til samlingen. Det var 25-åringens første seier etter utestengelsen.

Contador trygt i mål Før etappen var det knyttet spenning til Alberto Contador og hvordan skulderskaden ville påvirke ham.

Spanjolen satt nær fronten av feltet i majoriteten av de siste 20 kilometerne og trillet tilsynelatende trygt over målstreken.

32-åringen beholdt dermed den rosa ledertrøya. Lørdag kommer en fjelletappe som virkelig vil sette Contador og de andre klatrerne på prøve.

Brudd uten muligheter Marco Bandiera (Androni Giocattoli-Sidermec), Nicola Boem (Bardiani-CSF), Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) og Pier Paolo De Negri (Nippo-Vini Fantini) var de fire rytterne som dannet etappens brudd.

Men de så aldri ut til å lykkes.

Ferden til Fiuggi var dominert langs vestkysten av Italia var dominert av motvind, og feltet hadde full kontroll på kvartetten.

De ble hentet med omtrent 20 kilometer igjen. Deretter satte Tinkoff-Saxo stor fart på hovedfeltet i den småkuperte finalen. Tempoet kombinert med etappens lengde gjorde de to bakkene innenfor de siste 20 kilometerne krevende, selv om de verken var særlig bratte eller lange.

Lite hovedfelt Tinkoff-Saxo fortsatte å kjøre tøft, og rytter etter rytter ble tvunget til å miste kontakten med hovedfeltet. Med fire kilometer igjen var det rundt 70-80 ryttere igjen.

Da startet posisjonskampen mellom de forskjellige lagene. Flere jobbet for å ha sammenlagtrytteren deres i en god posisjon samtidig som flere lag plasserte deres mann for finalen best mulig.

Team Sky, Lotto Soudal og Orica Greenedge tok kommandoen inn på de siste to kilometerne og satte en fart som gjorde at ingen forsøkte å angripe.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.