FLYR HØYT: Cezanne 30 og rytter Connie Bull har gjort store framskritt siden de begynte å samarbeide for to år siden..Foto: Roger Svalsrød
FLYR HØYT: Cezanne 30 og rytter Connie Bull har gjort store framskritt siden de begynte å samarbeide for to år siden..Foto: Roger SvalsrødVis mer

Klatret hundrevis av plasser på verdensrankingen

Cezanne er nominert til «Årets hest».

||| Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

(Dagbladet): For annen gang har hovedorganisasjonene for hestesport i Norge - Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto - gått sammen om å arrangere de firbeintes svar på Idrettsgallaen.

Hestegalla 2010 går av stabelen på Oslo Kongressenter lørdag 23. januar, hvor 450 gjester skal feire året som har gått i norsk hestesport, og hedre de beste beste prestasjonene i 2009.

Kategorien «Årets hest» er bare én av 18 priser som skal deles ut, og Dagbladet.no vil i samarbeid med arrangørene presentere de ni nominerte hestene i dagene framover.

Prisen er både prestisjetung og spesiell, ettersom publikums stemmer teller like mye som fagjuryens (se prosedyre for stemmegivning i faktaboks).

I dag presenterer vi Cezanne 30, en hest som har gjort stor framgang siden samarbeidet med rytter Connie Bull begynte for to år siden.

- Vi kjøpte Cezanne for to år siden. Han er en stor hest og var litt klumsete. Det tok litt tid før han fant ut av hvordan han skulle gjøre ting riktig. Cezanne er den klokeste hesten jeg noen gang har hatt og er utrolig lærevillig. Han elsker å være på konkurransebanen, og er en super partner som gjør det jeg ber om og litt til. Han har en god arbeidsmoral, nyter det daglige arbeidet og vil prestere da også. Han spiller alltid på lag, kjenner meg godt, og humrer hver gang jeg kommer i stallen, sier Bull.

VerdensklasseConnie Bull og Cezanne representerte Norge ved flere anledninger i fjor, og red også på det norske laget i Linz, Calgary og i nasjonshoppingsfinalen i Barcelona. I Linz viste Connie og Cezanne virkelig kvalitet. Det ble kun én tidsfeil i finaleomgangen og 8.plass på laget.

Individuelt fulgte ekvipasjen opp med fire feilfrie omganger og  2.-plass både i Championat von Linz Golden League og i den individuelle Grand Prix-konkurransen. Ekvipasjen ble slått med fattige åtte tiendedeler i omhoppingen i Grand Prix.

- Disse to 2.-plassene var tidlig i sesongen og veldig bra prestasjoner. Begge klassene var poenggivende på verdensrankingen og hadde mange startende. I Grand Prix var det kun fire feilfrie, og vi var raske i omhoppingen også. Kjempegøy, forteller Connie Bull.

Connie og Cezanne var reisende reserveekvipasje i EM i august. I de to konkurransene som ble avviklet utenfor selve mesterskapet viste imidlertid drammensduoen verdensklasse, og at de absolutt vil være med å kjempe om en plass på laget i kommende internasjonale mesterskap. 4.-plass i 1.50m og 4. plass i den prestisjetunge Grand Prix-klassen var prestasjoner som det står stor respekt av.

- Konkurransene på Windsor var en utrolig opplevelse og en flott erfaring. Det var store og vanskelige baner. Tatt i betraktning hestens unge alder følte jeg at den presterte over all forventning. 4.-plassen i Grand Prix der er noe av det største vi har oppnådd i året som gikk, den plasseringer henger veldig høyt.

Dobbelt Norgesmester - og historiskI norgesmesterskapet ble det gull, laurbær og Kongepokal etter strålende ridning på en særdeles godt hoppende Cezanne. Connie startet sist i begge finaleomgangene, holdt nervene under kontroll, og henviste klubbkamerat og veteran Geir Gulliksen og Storm til sølvplass. Cezanne rev ikke et eneste hinder gjennom hele mesterskapet.

- NM var veldig stort for meg. Cezanne hoppet bedre og bedre utover i mesterskapet. Allerede på oppvarmingen finaledagen kjente jeg at det kunne gå vår vei. Jeg hadde et stort press på meg men tvilte ikke et sekund på hesten min. Det var full fokus på min egen ridning. Jeg var veldig stolt av Cezanne og meg selv da vi greide det.

Krona på verket kom i innendørs NM der ekvipasjen nok en gang viste bakskoene og tok gullmedaljen. Etter at innendørs NM også kom på Norges Rytterforbunds program har ingen norsk rytter greid den bragden å vinne begge mesterskapene innenfor ett og samme år på samme hest. Connie og Cezanne skrev dermed rytterhistorie.

- Rett og slett en herlig følelse! Det ble til og med omhopping, og da satset jeg skikkelig mot klokka også. Jeg følte at Cezanne var klar for det. Han spilte på lag hele veien og gjorde alt jeg ba om. Det ble en perfekt avslutning på sesongen for oss.

Flere hundre plasser opp Connie Bull hadde ved årets slutt avansert flere hundre plasser på verdensrankingen og var nummer 340 av 1900 ryttere på listen, mye takket være resultatene på Cezanne.  

Landslagskollegaene får mye av æren for fremgangene

- Det har veldig lærerikt og inspirerende å være med den «eldre garde» på stevnene. Vi er alltid som et lag. Landslagskollegaene mine betyr veldig mye for meg. Jeg er veldig ydmyk overfor dem, de er 100 prosent til å stole på. Mange av mine prestasjoner er takket være deres støtte, mens Cezanne har vokst med oppgavene han har fått. Han er fortsatt ung i dette gamet, avslutter Connie Bull.

Flyr høyt og svever langtOg stallnavnet SAS fikk Cezanne under en konkurranse i Tallinn for halvannet år siden da en italiensk konkurrent sto på sidelinjen og så den norske ekvipasjen i aksjon:

«Oh my God, this horse jumps like Scandinavian Airlines!»

TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no
TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no Vis mer