Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klausulen som kan gjøre at Mueller ikke får et rødt øre

Skøyteforbundet var føre var.

SPARKET: Peter Mueller er ferdig som trener for skøytelandslaget. Og kanskje får han ikke ei krone i etterlønn. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SPARKET: Peter Mueller er ferdig som trener for skøytelandslaget. Og kanskje får han ikke ei krone i etterlønn. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

||| OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Norges Skøyteforbund mener Peter Muellers sjikane av Maren Haugli er av så grov karakter at de ikke trenger betale treneren etterlønn.

- Vi har vurdert de økonomiske konsekvensene, og etter vår mening er dette et så alvorlig kontraktsbrudd at vi kan heve treneravtalen, sier skøytepresident Vibecke Sørensen.

- Ingen form for etterlønn?

- Per i dag er dette et spørsmål juristene må svare på, sier hun.

Garderte seg

Amerikanerens kontrakt løp i utgangspunktet til våren 2011, men på en pressekonferanse på Olympiatoppen i ettermiddag annonserte skøytepresident Vibecke Sørensen at Mueller løses fra kontrakten med umiddelbar virkning.

En enstemmig styre mente det ikke var forenlig med idrettens etiske verdier å la Mueller fortsette.
Så seint som i juni forlenget amerikaneren sin avtale med Skøyteforbundet.

Etter noen tidligere uheldige episoder - blant annet med Mari Hemmer - sørget forbundet likevel for å gardere seg mot framtidige overtramp gjennom å legge inn en spesiell klausul i kontrakten.

- Var det ene og alene det som skjedde i Berlin 31. oktober som gjør at dere sparker ham?

- Det er den hendelsen vi har lagt vekt på i saken. Han har fått advarsler tidligere, og de har vi selvfølgelig sett på. Det førte til noen endringer i kontrakten, etter ting som har skjedd før.


- Har Mueller vært involvert i andre episoder?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Sørensen.

Kan gå mot rettssak

Mueller har skaffet seg advokat, uten at det kommer som noen overraskelse på Skøyteforbundet. De satte tidlig juridiske krefter i sving etter å ha mottatt rapporter fra Maren Haugli mandagen etter verdenscupen i Berlin. Uka etterpå fikk de rapporten fra Mueller.

- Ser du for deg at dette havner i retten?


- Det er helt naturlig at Mueller har tatt kontakt med advokater. Juristene våre har vurdert saken, og vi har gjort beslutninger i henhold til rådene deres. De har vurdert det til å være et alvorlig kontraktsbrudd som gjør at vi kan heve kontrakten, sier Sørensen.


- Regner dere med å spare penger på dette?

- Det kan jeg ikke svare på. Vi har ikke tatt økonomiske hensyn i denne saken, sier hun.

Skøyteforbundet bruker ordet «sonderer» på spørsmål om hvordan status er i trenerjakten, men hevder de ikke har sett etter Muellers etterfølger før i dag.

- Det er ikke så veldig mange å velge blant. Sonderingen er kommet ganske langt, og finner en løsning i løpet av et par dager, sier Sørensen.

- Har media bidratt til at dette har eskalert?

- Nei, styret har vurdert utfra rapporten vi har mottatt. Jeg føler ikke at vi i styret har latt oss påvirke av media, vi har tatt våre egne vurderinger og trukket våre egne konklusjoner, samtidig som vi har diskutert med Olympiatoppen underveis.

- Var det en enkel avgjørelse å sparke Mueller?

- Vi har hatt en prosess, og tenkt og vurdert underveis. Det er aldri en lett beslutning å si opp en treneravtale, men vi mener vi har tatt en riktig beslutning i forhold til hendelsens karakter. Vi har besluttet etter det og ikke etter terminlista, sier Sørensen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media