Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klausultabbe stoppet Tollefsens NHL-comeback

- Veldig surt å ikke kunne dra, sier landslagskapteinen.

INGEN NHL-RETUR: Ole Kristian Tollefsen (t.h.) ble tilbudt en ettårskontrakt i Nashville Predators,  men mangelen på en klausul i kontrakten med svenske Modo hindrer ham i å dra. Her i aksjon for Columbus Blue Jackets mot nettopp Predators.Foto: SCANPIX/AP Photo/Joe Howell
INGEN NHL-RETUR: Ole Kristian Tollefsen (t.h.) ble tilbudt en ettårskontrakt i Nashville Predators, men mangelen på en klausul i kontrakten med svenske Modo hindrer ham i å dra. Her i aksjon for Columbus Blue Jackets mot nettopp Predators.Foto: SCANPIX/AP Photo/Joe Howell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole-Kristian Tollefsen var ønsket tilbake i den nordamerikanske ishockeyserien, men treårskontrakten med svenske Modo ødela comebackmuligheten.

1. juli ble han tilbudet ettårig kontrakt med NHL-klubben Nashville Predators. Problemet er at treårskontrakten med Modo er uten en klausul som gir ham muligheten til å gå til en klubb i den nordamerikanske ishockeyserien i løpet av kontraktsperioden. Dessuten satt hans forrige klubb i NHL, Detroit Red Wings på rettighetene til nesbuen.

- Jeg var lei opplegget og systemet i NHL og AHL, og så for meg noen år i Sverige da jeg signerte kontrakten med Modo. Jeg trodde også at jeg var «free agent» allerede i sommer, derfor tenkte jeg ikke på å ha en klausul i kontrakten. Jeg trodde ikke det var nødvendig, sier Tollefsen til Dagsavisen.

Ifølge avisen var det derfor bare Red Wings som kunne hentet Tollefsen i sommer uten at Modo kunne hindret overgangen. Dagsavisen skriver at Tollefsen ble tilbudt enveiskontrakt i Nashville, hvilket ville betydd at han var sikret samme lønn uansett om han spilte for førstelaget eller ble degradert til AHL.

- Nashville godtok kravene mine og det hadde vært en perfekt klubb for meg. Det var veldig surt å ikke kunne dra, men nå har jeg lært meg å forstå businessen, sier Tollefsen til Dagsavisen.

(NTB)