Klaveness frykter klubbvenninne

Vil unngå Brasil i VM-kvarten.

Lise Klaveness er klubbvenninne med en av Kinas stjerner og med Brasils største stjerne. Hun er ikke i tvil om hvem Norge har mest grunn til å frykte i en VM-kvartfinale.

- Jeg vil absolutt anbefale at vi gjør det som kan gjøres for å vinne gruppa og slippe Brasil. Marta er i mine øyne en komplett spiller som er nesten umulig å stoppe, mener Umeå-spilleren.

Møter klubbvenninner

I klubblaget spiller hun sammen med kinesiske Ma Xiaoxu og brasilianske Marta og Elaine.

- Ut fra mine bekjentskaper er Brasil en klasse bedre, og Marta er best av alle. Elaine er også god, men hun er brasilianer på godt og vondt. Hun kan straffes, men Marta går det ikke å straffe, sier hun.

- Det virker nesten som Marta opplever omgivelsene sine i sakte film. Hun er den eneste jeg vet som ikke bare er god en mot en og en mot to, men også en mot flere. Det nytter ikke å sette en spiller på henne, for hun blir bare dummet ut.

Har herjet med Norge før

Løsningen kan være å ta ut dem som spiller fram til Marta.

FRYKTER BRASIL: Norges Lise Klaveness oppfordrerer landslagsvenninnene til å gjøre alt de kan for å unngå Brasil i VM-kvartfinalen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
FRYKTER BRASIL: Norges Lise Klaveness oppfordrerer landslagsvenninnene til å gjøre alt de kan for å unngå Brasil i VM-kvartfinalen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- I Umeå er det jeg som spiller i den dype rollen på midtbanen, og de som har lyktes best med å stoppe Marta har ofte gjort en jobb mot meg. Da må Marta ned i banen for å hente ballen, og så god er hun ikke at hun hele tiden kan spille seg over hele banen. Men rettvendt er hun et mareritt.

Marta var bare 16 år gammel da hun herjet med Norge og hjalp Brasil til 4-1-seier i VM-kampen i Washington i 2003. Nå er hun mye bedre, og Klaveness mener Norge bør gjøre mye for å hindre et gjensyn allerede i kvartfinalen i Kina.

- Uansett mener jeg det er viktig å vinne gruppen, men det er særlig viktig om vi kan møte Kina i stedet for Brasil.

(NTB)