Lise Klaveness

Klaveness ny elitesjef i NFF: - Hun er en naturlig leder

Lise Klaveness er blitt håndplukket til å lede elitesatsingen i Norges Fotballforbund.

NY JOBB: Lise Klaveness har blant annet jobbet som kommentator i NRK. Nå skal hun over i en stilling i NFF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY JOBB: Lise Klaveness har blant annet jobbet som kommentator i NRK. Nå skal hun over i en stilling i NFF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lise Klaveness er ansatt som direktør for elitefotballavdelingen i Norges Fotballforbund. Det melder de i en pressemelding. Hun er utdannet jurist, og har jobbet som advokat i en årrekke, men kommer nå fra en jobb som spesialrådgiver i Norges Bank.

- Lise er en naturlig leder. Hun har meget solid bakgrunn og en imponerende CV og erfaren. Hun er systematisk, strukturert, målbevisst, energisk og sosial. En lagspiller, som også har god oversikt over og engasjement for utviklingen av norsk og internasjonal fotball, skryter Bjerketvedt videre. Han er for tiden sykmeldt etter et hjerneinfarkt for ei tid tilbake, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, i en pressemelding.

Klaveness er mest kjent for sine prestasjoner på fotballbanen, hvor hun har cupgull fra både Sverige og Norge på merittlista. Etter ti år på landslaget endte Klaveness til slutt på imponerende 72 landskamper og har deltatt i flere store mesterskap med flagget på brystet.

- En lagspiller

Etter karrieren har hun bemerket seg som fotballekspert i NRK og TV2, og skal blant annet være med som kommentator under sommerens fotball-VM. Hun sitter fra før i påtalenemnda i NFF og er varamedlem i lovutvalget i NIF.

Nå skal hun «lede den nye avdelingen elitefotball, der et systematisk, langsiktig og målrettet arbeid skal gi resultater på internasjonalt nivå», heter det i pressemeldingen.

- Fotball er min første kjærlighet og forholdet er lidenskapelig også i dag. Å få muligheten til å lede arbeidet med å utvikle våre beste kvinner og menn anser jeg som et enormt privilegium, sier Lise Klaveness og legger til:

- Norsk fotball er en stor suksess på mange måter, og få andre land kan vise til det relative antallet organiserte spillere som vi har. Det er imidlertid en kjensgjerning at A-landslagene og toppklubbene totalt sett har prestert svakere enn forventet internasjonalt. Det er derfor helt riktig at NFF gjør tiltak for å spisse toppsatsingen med å opprette en egen avdeling for elitefotball.

Hun starter i sin ny jobb 15. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer