Klaveness skuffet etter EM-beskjed

De nordiske landene tapte kampen om å arrangere EM.

NORGES FOTBALLPRESIDENT: Lise Klaveness erkjenner at det var en stor skuffelse å ikke få EM i 2025 til Norge. Foto: Shad Madian / Dagbladet
NORGES FOTBALLPRESIDENT: Lise Klaveness erkjenner at det var en stor skuffelse å ikke få EM i 2025 til Norge. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge, Sverige, Finland og Danmark søkte sammen om å arrangere fotball-EM for kvinner i 2025, men tirsdag ettermiddag ble det klart at det var Sveits som vant kampen om å arrangere mesterskapet.

De nordiske landene var én av totalt fire bud som ønsket seg sluttspillet.

- Det var veldig, veldig skuffende. Jeg må gratulere Sveit, selvfølgelig. Vi visste at Sveits var en sterk konkurrent. Vi synes jo selv vi hadde fortjent bedre, men vi vet at Sveits vil ha et veldig godt mesterskap, sier Norges fotballpresident, Lise Klaveness, til TV 2 kort tid etter beskjeden.

- Vi er ikke noen gode tapere i fotballen, men vi skal prøve å bli det utover kvelden. Det er skuffelse nå, fortsatte hun.

Norge har to ganger vært offisiell EM-vert i fotball for kvinner. Det første mesterskapet ble holdt i 1987, mens det andre var delt med Sverige i 1997. Svenskene satt også med arrangøransvaret i 2013.

Klaveness fortsatte med å takke de som har jobbet med den nordiske søknaden til mesterskapet.

- Så vil jeg benytte anledningen til løfte fram det administrative temaene som har jobbet i de nordiske landene i mange år. De har levert et bud som vi var veldig stolte over og følte kunne vinne fram.

Norden var med helt til siste stemmerunde (av tre). Der ble Sveits for sterke med ni stemmer over Nordens fire.

I den nordiske søknaden var det lagt opp til å spre 2025-sluttspillet over mange byer. Det var satt av gruppekamper til Oslo (Ullevaal stadion) og Lerkendal (Trondheim). I tillegg var planen å spille én kvartfinale på Ullevaal.

Dette ville vært de øvrige vertsstedene hvis Norden hadde fått tilslaget:

* Sverige: Stockholm og Göteborg

* Danmark: København og Odense

* Finland: Helsingfors og Tammerfors.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer