Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kleberson til United

Brasilianeren ble Fergusons andre spillerkjøp for dagen. Portugisiske Cristiano Ronaldo ble klar tidligere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleberson kommer fra Atletico Paranaense for rundt 68 millioner norske kroner. Kontrakten holder ham på Old Trafford til 2008. Også Newcastle og Leeds skal ha vært på utkikk etter brasilianeren.

Kleberson ble Uniteds andre kjøp tirsdag. Tidligere på dagen ble det kjent at 18 år gamle Ronaldo fra Portugal skal spille for «The Red Devils».

- Vi er glade for at Kleberson har takket ja til å spille for oss, siden vi har jaktet på ham i ganske mange måneder nå, sier United-manager Alex Ferguson til Sky Sports.

- Han spilte for Brasil i VM-finalen i 2002, og ifølge daværende Brasil-trener Phil Scolari var han alltid på førstelaget. Det samme sier den nye brasilianske treneren Parreira. Han er en ung, atletisk midtbanespiller som kan spille på flere steder, forteller Ferguson.

Å bli United-spiller betyr noe spesielt for Kleberson:

- Å være den første brasilianer som signerer for United, er spesielt.
- Jeg fikk tilbud fra andre klubber også, men de var ikke Manchester United, sier midtbanestrategen.

Kleberson ble verdensmester for Brasil i 2002.

BRASILIANSKE STORHETER: Kleberson (t.h.) feiret VM-trofeet sammen med Ronaldo etter å ha slått Tyskland 2-0 i VM-finalen i 2002. Foto: REUTERS/SCANPIX