-  Kledd for OL-suksess

Kombinertstjerna Magnus Moan (22) har aldri hoppet på et så høyt nivå som nå. En splitter ny finsk hoppdress er én av årsakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Nå er jeg kledd for OL-suksess. Det er et tidsspørsmål før jeg vinner et hopprenn. Får jeg det til som på Lillehammer i forrige uke, går jeg ut som nummer én. Da er det ingen som tar meg, sier Magnus Moan til Dagbladet.

-  Vanvittig bra

I Seefeld i går hoppet han sånn passe, og gikk ut som nummer 16 i langrennet. I mål var han andremann, slått av Hannu Manninen.

-  Jeg er sikker på at Magnus vil hoppe bedre i Pragelato. Han hadde endel vanvittig bra treningshopp på Lillehammer-samlingen etter NM, og har fortsatt mer på lager. OL-bakkene passer ham bedre enn den vanskelige bakken i Seefeld, sier landslagssjef Frode Moen til Dagbladet.

I går hoppet Moan en meter for kort til å kunne ta ryggen på Manninen. De 15,7 sekundene han var bak finnen i mål, skremmer ikke.

-  Jeg vinner igjen når som helst. Det kan skje i dag, eller i OL. Beste utgangspunktet mitt hittil, var da jeg ble fjerdemann i Kollen i fjor. Nå vil jeg være best helt fra starten av, sier Magnus Moan.

-  Lettelse

Helt siden sesongstarten har kombinertgjengen brukt mye tid på å teste hoppdresser. Nå er samtlige godkjent, med plombe og hele greia.

RASK I SPORET: Magnus Moan gikk et sterkt langrenn i Seefeld. Med ny hoppdress ser han seg sjøl helt øverst på resultatlista. -  Det er et tidsspørsmål før jeg vinner et hopprenn, sier Moan til Dagbladet. Alle foto: Scanpix
RASK I SPORET: Magnus Moan gikk et sterkt langrenn i Seefeld. Med ny hoppdress ser han seg sjøl helt øverst på resultatlista. - Det er et tidsspørsmål før jeg vinner et hopprenn, sier Moan til Dagbladet. Alle foto: Scanpix Vis mer

-  Det er en lettelse å ha alt klart før OL. Dressene har vi jobbet mye med. Magnus har tre nye konkurransedresser som er godkjent. Tilsammen har vi åtte-ni dresser pr. utøver. De nye dressene er tettere enn de gamle, sitter bedre på kroppen og gir bedre løft og flyteevne, sier Frode Moen.

 Med unntak av Magnus Moan, var det skuffende norsk innsats. Håvard Klemetsen ble nummer 15 og Petter Tande nummer 24.

PÅ PALLEN: Finske Hannu Manninen vant igjen, men neste gang er det kanskje Magnus Moans tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer