Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kledd for suksess

Slik har du aldri sett gullvinnerne fra Aten-OL!

I den nyeste utgaven av magasinet Henne har Andreas Thorkildsen, Siren Sundby, Eirik Verås Larsen, Gunn-Rita Dahle og Olaf Tufte byttet ut treningsdressen med festklær i norsk design.

-  Jeg elsker å pynte meg og ta på meg skikkelig sminke, sier Siren Sundby til Dagbladet.

-  Det er moro å kunne dresse seg opp når du skal noe spesielt.

Foredrag

Og denne høsten er det blitt flere festlige anledninger enn vanlig for Siren, som har vært nominert til en rekke nasjonale og internasjonale idrettspriser.

-  Da har jeg pyntet meg litt ekstra. Det har vært en veldig spesiell høst, hvor jeg har vært med på mye nytt. I tillegg til alle gallaene, har jeg også holdt noen foredrag om det å sette seg mål og være fokusert.

Siren sier det var veldig stort å vinne OL, men følelsen etter en seilas har vært bedre før.

-  OL-gull er selvfølgelig det største man kan vinne, men jeg var favoritt, og da jeg vant var det på en måte akkurat slik det skulle være. Da var det mye morsommere å ta VM-sølv i 2002. Det hadde ingen forventet.

Andreas Thorkildsen bruker stort sett alltid lue, og har fått det som sitt varemerke. Men i Henne er han avbildet med moteriktig sveis og mønstrete dress. Ikke noe vanlig antrekk. Spydkometen bedyrer at han er mer hjemme enn ute på byen.

Ingen kjæreste

-  Jeg har kanskje et litt asosialt liv ettersom jeg trener så mye, og er fryktelig sliten når jeg kommer hjem. Jeg ser mye på TV, da, sier han til Henne.

Og han stresser ikke med å finne den store kjærligheten.

-  Jeg har alltid tenkt at det med kjæreste er noe som ordner seg med tida. Det er i alle fall ikke noe jeg tenker på nå.

Siren ble olympisk mester i europajolle. Den båten er ikke med i Bejing-OL i 2008. Istedenfor å prøve seg i ny båt alene, har hun bestemt seg for å satse i båtklassen 470, sammen med Karianne Undrum.

-  Jeg vil prøve noe nytt fordi jeg vant OL. Hadde jeg ikke tatt gull i Aten, ville jeg nok satset alene fram mot Bejing også.

-  Det blir spennende å seile sammen med Karianne. Jeg tror vi kan bli et bra par om vi får samarbeidet til å sitte.

Jenter flinkere

Andreas Thorkildsen kastet seg inn i historiebøkene da han ble olympisk spydmester i Aten.

-  Det er vanskelig å sette ord på hva jeg følte da jeg skjønte at jeg hadde vunnet i Aten. Det var en helt spesiell opplevelse. Jeg tror kanskje jenter er flinkere til å sette ord på følelser, sier han til Henne.

-  Det er ikke demotiverende å ta olympisk gull i så ung alder, for jeg ønsker alltid å bli bedre, og kan alltids kaste enda lenger. Henne - med bildene fotograf Glenn Røkeberg har hatt av OL-vinnerne - er i salg fra i dag.

FAKTA

Siren Sundby

Født: 02.12.82 i Lørenskog.

Klubb: Soon seilforening

Idrett: Seiling (470-klassen)

Meritter: OL: Gull i 04. VM: 03, sølv 02. EM: Gull 03, bronse 02. Kongepokalvinner 03.

Andreas Thorkildsen

Født: 01.04.82 i Kristiansand

Klubb: Vidar.

Idrett: Friidrett (spyd)

Meritter: OL: Gull i 2004.

<B> SEIL-SIKKER: </B>Seilerdronninga Siren Sundby på sitt mest elegante, litt sminke noen eksklusive klær og en årstid unna elementene vi forbinder med henne.
<B>GULLGUTT I SØLV:</B> Klar for julebord og annen moro: Andreas Thorkildsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media