Kledd til fest

Etter å ha sittet ute i kulden som piken med svovelstikkene i fjor, gleder Morten Gamst Pedersen (24) seg til en atskillig varmere julefeiring i Blackburn i år.

I fjor på samme tid var Gamst\'n ute i kulden i Blackburn, og skulle feire sin første jul i utlandet.

-  Det var stusselig, hadde ikke kommet ordentlig i orden i leiligheten heller - så det var ikke noe særlig, minnes vadsøværingen.

Romjulsfotball

Heldigvis har en langt triveligere jul å se frem til i år, og familien er allerede samlet i Gamst Pedersens leilighet i Manchester.

-  Foreldrene mine kom i dag og blir hele romjulen, og det er jo mange artige kamper å se frem til også, konstaterer finnmarkingen - som ikke hadde mange av dem i fjor.-  Da var jeg nok Englands beste til å varme opp, det sto i hvert fall ikke på innsatsen, mener Gamst\'n. Han kan vente seg adskillig tøffere utfordringer i år.

Har gått bra

For etter å ha markert seg kraftig i fjor vår og etter en god start på årets sesong er motstanderne blitt langt mer oppmerksomme på den fotrappe finnmarkingen.-  Jeg får ikke springe opp og ned alene utpå kanten lengre for å si det sånn. Men det er bare artig, en del av geamet. Syns det har gått bra for meg i år også, har fire mål og fire assist i serien så langt, sier han.

- Men som lag hadde vi fortjent litt flere poeng, vi har kanskje vært litt for glad i å angripe, mener Gamst`n om Blackburns 12. plass så langt.

Kutt-skade

Forrige helg mot Fulham pådro Blackburn-vingen seg et dypt kutt ved akillesen og strakk et bånd på innsiden av kneet etter en duell med Brian McBride.

-  Leddbåndet har jeg fått scannet og det skal være i orden. Kuttet gjorde at jeg måtte sy fire sting. Jeg har fått trent igjen nå, men ikke fotball. Tror det skal gå greit, men det er litt ømt særlig når skoen presser på. Men litt smerte må man vel tåle, mener Gamst`n.

Han tror ikke Blackburn vil ta noen sjanser med ham i ligacupkampen mot Middlesbrough i kveld.

-  Kanskje får jeg spille en liten time, men det kommer så mange kamper tett nå at de garantert ikke vil ta noen sjanser, mener Gamst Pedersen.

SKADD: Morten Gamst Pedersen (t.h.) ble skadd I kampen mot Fulham og Dena Leacock i helga.
FORNØYD: Blackburns Morten Gamst Pedersen har fått familien på besøk for å feire jul, og regner seg som skadefri foran julas kamper.