SKUFFET: Håvard Klemetsen gjorde et godt langrenn etter seieren i hoppbakken, men den siste bakken ble for tøff. Det var tungt å se medaljen glippe. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SKUFFET: Håvard Klemetsen gjorde et godt langrenn etter seieren i hoppbakken, men den siste bakken ble for tøff. Det var tungt å se medaljen glippe. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Klemetsen kjempet mot tårene: Medaljen glapp i siste bakke

- Ingen av de der hadde slått meg i en spurt.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Håvard Klemetsen gikk først ut av alle i langrennsdelen av VM-kombinerten i ettermiddag, holdt seg fast i teten da han ble tatt igjen av et par løpere, men i siste bakke var det slutt.

Klemetsen kriget seg opp i rygg på de fire andre medaljekandidatene i stigningen, men akkurat da han var der, gikk rykket. Det klarte han ikke følge.

Også Klemetsen ble tappet for krefter av å måtte jobbe med ski under pari i nedoverbakkene, og da ble det litt for tungt. Etterpå er det vanskelig å svelge at han var så nær.

- Jeg har sluttet å gå for å bli beste nordmann. Det er en flott dag, det er en bra gjennomkjøring. Jeg går et godt langrenn, det er et bra kombinertrenn, men det er fire som er sterkere enn meg. Det er fryktelig surt der og da at jeg slipper i siste motbakke, sier Klemetsen til Dagbladet.

Kjempet mot tårene
Han droppet samling med resten av kombinertgjengen før VM, og dro til høyden med langrennsgutta for å jobbe med formen i sporet.

Hoppinga har aldri vært problemet, heller ikke i dag, men på første VM-øvelse følte han virkelig at kroppen var med også i skiløypene.

- Det er helt klart på rett vei. Beina er fine, jeg går bedre teknisk og er helt klart på rett vei i sporet. Når jeg i tillegg vinner hopprennet, så begynner vi å nærme oss et skikkelig bra utgangspunkt. Jeg er bare littegrann skuffet akkurat nå, over at jeg taper en medalje så nærme finishen, sier Håvard Klemetsen.

Da sprekker stemmen litt, og skuffelsen må bearbeides litt ekstra noen sekunder.

- Ingen av de der hadde slått meg i en ren spurt, så å se at det går når det er ti sekunder igjen av siste motbakke, det er tungt å svelge. Men det går over om noen timer, fastslår veteranen.

Sliter med snøtypen
Magnus Moan legger ikke skjul på at det kostet mye å ikke ha gode ski i de lettere partiene, Håvard Klemetsen må fortelle om samme følelse.

- Det er sikkert mange som har fått med seg at jeg måtte jobbe litt for hardt fra toppunktet og ned, og jeg er litt for stiv da jeg går inn i finalebakken. Akkurat i det jeg har tatt dem igjen så går rykket, og da har jeg nok litt høyere laktat enn de fire andre. Uansett hvor mye jeg vil, så er jeg for stiv, rett og slett, sier han.

- Jeg ble litt glidd i fra i nedoverbakkene. Det er mulig å ha bedre ski. Det var ikke ræva ski, men det er mulig å ha bedre ski, fastslår Klemetsen

- Det er lett å tenke at det ville blitt medalje med gode ski?

- Det blir mye hvis. Men vi har ofte slitt litt på denne type snø, litt medium tørr snø, ikke vått og ikke kaldt. Det går ikke på jobben i bua, det går mer på at vi sliter med å finne rett struktur tror jeg. Jeg kunne sikkert gått ti sekunder fortere jeg også, det er sammensatt dette her. Femteplass er bra det og, jeg skulle bare så gjerne vært med helt inn, sier Håvard Klemetsen.

Selv om skuffelsen er stor i kveld, ga i det minste VM-åpningen tro på revansj senere i mesterskapet.

- Både i lagkonkurransen og i storbakken skal jeg vise at det bor mer i meg. Det er surt nå med en gang, men jeg kan jo ikke gå rundt og være en god taper liksom. Jeg taper jo en medalje mot slutten der, sier han.