VINNER PÅ STILEN: Håvard Klemetsen hoppet ikke bare langt, han noterte flotte stilkarakterer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VINNER PÅ STILEN: Håvard Klemetsen hoppet ikke bare langt, han noterte flotte stilkarakterer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Klemetsen klinket til med superhopp

Leder med 16 sekunder før kombi-langrenn kl. 15.

• VM-studio, langrenn direkte kl. 15: Sjekk stillingen og diskuter gullsjansene på tribunen

(Dagbladet): Håvard Klemetsen (34) er Kombinert-Norges aller beste hopper.

Det viste han igjen under hoppdelen av dagens VM-renn i Val di Fiemme.

Kautokeino-løperen strakk seg til hele 103,5 meter - og satte et strålende nedslag. Det holdt til pengsummen 125,6 poeng og ledelse halvveis i VM-konkurransen.

Skal ta sjansen - Jeg skal ta sjansen fra start. Jeg har et godt håp om å forbedre fjerdeplassen min fra VM i Holmenkollen, sier Klemetsen til NTB.

Før nordmannen slo til med superhoppet var Mario Stecher (Østerrike) best i bakken. Han starter langrennet 16 sekunder bak Klemetsen.

Christoph Bieler, også han fra Østerrike, følger enda et sekund bak på tredjeplass.

Dunka ned - Jeg så at at Håvard bare dunka ned. Jeg er imponert over han gamlingen på laget, sier Magnus Moan til NRK.

Løperne går ut kl. 15, over 10 km avgjøres medaljene.

Selv overbeviste også Moan  - med et hopp på 98,5 meter. 29-åringen jublet stort i bakken, og det holdt til en 8. plass , bare 1.04 minutt bak Klemetsen.

- Jeg er meget godt fornøyd. Det er kanskje mitt beste hopp her i bakken. Det var kjempeartig, sier Moan.

Favorittene sviktet Siden flere av forhåndsfavorittene sviktet i bakken er Moan nå en av de store favorittene når langrennsskiene spennes på. For å bli best må han også forbi Klemetsen som er minuttet foran.

- Nå har jeg gjort unna del 1. 1,04 er tøft. Du vet aldri hvordan de foran går. Jeg er optimist. Skiene må være gode og alt må fungere. Jeg har kjørt to lungetester og har aldri vært bedre. Jeg har lunger som en hingst, sier Moan til NRK

Klemetsen hoppet best, og dagens renn er ikke første gang han er med i medaljediskusjonen etter VM-hoppingen.

Ledet i Kollen Også i Holmenkollen-VM var veteranen fabelaktig i hoppbakken, da gikk han ut i langrennet på en foreløpig gullplass. Dessverre glapp medaljen i sporet, han havnet på en 4. plass.

Klemetsen har bare gått til topps internasjonalt individuelt én gang, da han vant v-cupen på Lillehammer 3. desember. Han står med et VM-gull i kombinert, fra lagkonkurransen på sprint i Oberstdorf for åtte år siden.

• Magnus Krog er nummer 29 etter et hopp på 90,5 meter, mens Jørgen Graabak hoppet 82,5 meter og ble nummer 49. De starter henholdsvis 2.08 og 3.08 minutter etter Klemetsen.

GODT UTGANGSPUNKT: Magnus Moan er storfornøyd etter 8. plassen i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GODT UTGANGSPUNKT: Magnus Moan er storfornøyd etter 8. plassen i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer