Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klemetsen mot nytt samarbeid med Steward

«Team-Klemetsen» føler seg ensomme og satser på et nytt samarbeid med Emanuel Steward. Egentlig skulle de ha møttes til ny rettssak i Stavanger mandag, men mye tyder på at partene kommer fram til en forliksløsning. Og dersom det går i orden, ja, da er både Klemetsen og Steward innstilt på å gjenoppta samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen tvil om at vi trenger hverandre, for vi (team-Klemetsen) må ha hjelp til å klare oss i denne «ulveverdenen», sier John Klemetsen til NTB. Han understreker at det er vilje til å løse saken fra i fjor, som endte med at Klemetsens tapte på alle punkter. Emanuel Steward ble tilkjent en erstatning på vel en million kroner fra Klemetsen, i tillegg til flere hundre tusen kroner i saksomkosninger.

John Klemetsen slår fast at Ole Klemetsen er europamester, men at han fortsatt ikke har tjent penger.

- Derfor trenger vi en manager. Jeg kan ikke klare alt alene, sier pappa Klemetsen, som ikke er i tvil om at Emanuel Steward er i stand til å åpne mange dører når en eventuell VM-kamp skal forhandles fram.

Ute av verden

Ole Klemetsen har ikke bare ført sak mot Emanuel Steward. Han har også dristet seg til å komme med et krav på flere millioner kroner mot Panix Promotion og Frank Maloney i England, men heller ikke der vant Klemetsen fram.

- Den saken er ute verden. Vi kom fram til et forlik, for det viste seg at det ikke var noen penger i Panix-systemet, sier John Klemetsen. Han sier at Ole inngikk tidenes kontrakt med Maloney, men inntektene kom aldri, selv om utgiftene hele tiden har vært konstante.

- Vi velger nå å se framover, og både i Panix-organisasjonen og hos oss har vi lagt denne saken bak oss, sier Klemetsen.

Stewards advokat Harald Hjort bekrefter overfor NTB at noen snakker sammen, men foreløpig er det ikke kommet fram til noen løsning i ankesaken mellom Steward og Klemetsen.

- Jeg forbereder meg som om det skal være rettssak. Det er det eneste jeg kan si i øyeblikket, sier Harald Hjort til NTB.

Kamp 31. januar

En ting står fast, og det er at Ole Klemetsen skal bokse kamp i London 31. januar, men han kommer ikke til å sette EM-tittelen sin i lett tungvekt på spill.

- Vi har seks måneder på oss fra 3. oktober til vi må forsvare tittelen. Pr. i dag er det Joe Siluvangi, mannen Ole tapte for i fjor, som er førsteutfordrer til EM-tittelen, sier John Klemetsen. Han er ikke sikker på om det kommer til å bli noe nytt møte mellom Ole og Siluvangi, for dersom Klemetsen gjenopptar kontakten med Emanuel Steward kan det bli like aktuelt å satse på en VM-kamp. Den vil i så tilfelle gå en eller annen gang i april.

- Etter at «Lukkøye» har vært i ringen 31. januar, går planene ut på at han skal bokse igjen 28. februar. Det kan bli en storkamp, men det er til stevnet i april vi virkelig forbereder oss på å være med på noe stort, sier John Klemetsen til NTB.

VENNER IGJEN?</B> Ole Klemetsen og Emanuel Steward er klare til å gjenoppta samarbeidet, men først må de komme til enighet om et forlik i ankesaken, som skal starte i rettssalen i Stavanger mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!