Klemetsen om møtet med Ali: - Han var jo kjent for de raske replikkene

Trist etter bokselegendens bortgang.

KLEMETSEN OG ALI: Ole Klemetsen hilser på Muhammad Ali i Kina i 1993. I midten manager Emanuel Steward og pappa John Klemetsen. Foto: Privat
KLEMETSEN OG ALI: Ole Klemetsen hilser på Muhammad Ali i Kina i 1993. I midten manager Emanuel Steward og pappa John Klemetsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hel idrettsverden sørger over bortgangen til Muhammad Ali (74). For Ole «Lukkøye» Klemsetsen var bokselegenden en av hovedgrunnene til at han begynte med sporten. Allerede som fireåring startet nordmannen å studere Alis bevegelser i ringen på video hjemme i Stavanger.

Han så ikke bare på Ali som et forbilde, men som familie. Det var slik det føltes. Klemetsen fikk møtt idolet sitt flere ganger, og glemmer aldri spøken amerikaneren dro da de traff hverandre for første gang på flyplassen i Chicago i 1993.

- Han kom bort til meg og sa: «Are you a boxer?»

- «Ja, ja. Det er jeg», svarte jeg.

- Da sier Ali: «Daaaamn! You know what? You look even prettier than me!»

- He-he. Jeg var en hvit bokser med rastafletter. Det syntes han var morsomt. Han spøkte alltid. Han var jo kjent for de raske replikkene, forteller Klemetsen til Dagbladet.

- Ville bli som Ali I et stort intervju med Dagbladet som ble publisert for under en måned siden, pratet Klemetsen blant annet om hvordan en kamp han bokset i Beijing i 1993 var karrierens største øyeblikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer