KLEMETSEN OG ALI: Ole Klemetsen hilser på Muhammad Ali i Kina i 1993. I midten manager Emanuel Steward og pappa John Klemetsen. Foto: Privat
KLEMETSEN OG ALI: Ole Klemetsen hilser på Muhammad Ali i Kina i 1993. I midten manager Emanuel Steward og pappa John Klemetsen. Foto: PrivatVis mer

Klemetsen om møtet med Ali: - Han var jo kjent for de raske replikkene

Trist etter bokselegendens bortgang.

(Dagbladet): En hel idrettsverden sørger over bortgangen til Muhammad Ali (74). For Ole «Lukkøye» Klemsetsen var bokselegenden en av hovedgrunnene til at han begynte med sporten. Allerede som fireåring startet nordmannen å studere Alis bevegelser i ringen på video hjemme i Stavanger.

Han så ikke bare på Ali som et forbilde, men som familie. Det var slik det føltes. Klemetsen fikk møtt idolet sitt flere ganger, og glemmer aldri spøken amerikaneren dro da de traff hverandre for første gang på flyplassen i Chicago i 1993.

- Han kom bort til meg og sa: «Are you a boxer?»

- «Ja, ja. Det er jeg», svarte jeg.

- Da sier Ali: «Daaaamn! You know what? You look even prettier than me!»

- He-he. Jeg var en hvit bokser med rastafletter. Det syntes han var morsomt. Han spøkte alltid. Han var jo kjent for de raske replikkene, forteller Klemetsen til Dagbladet.

- Ville bli som Ali I et stort intervju med Dagbladet som ble publisert for under en måned siden, pratet Klemetsen blant annet om hvordan en kamp han bokset i Beijing i 1993 var karrierens største øyeblikk.

Hovedgrunnen til det var at Ali satt på tribunen og så ham slå knockout på landsmannen David «The Rabbit» Picha i andre runde. Etterpå reiste Ali seg fra setet og løftet knytteneven mot Klemetsen som et tegn på respekt og anerkjennelse, noe som betydde mye for Stavanger-karen.

- Ali var litt av en mann på alle mulige måter. Det var han jeg så opp til og hadde som forbilde. Jeg ønsket å bli som han. Han har mye av skylden for at jeg ble den jeg ble som bokser, noe som både var positivt og negativt. Alle har mast om guarden min i alle år, at den var for dårlig, men jeg skulle ha den sånn. Det var slik det skulle være. Det var slik Ali hadde den, forklarer Klemetsen.

- Som familie 44-åringen er lei seg etter å ha mottatt dødsbudskapet og sørger nå over helten sin.

- Jeg føler meg nesten som i familie med ham. Han har betydd mye for meg opp gjennom årene. Sammen med min far, var det Ali som startet hele karrieren min. Jeg satt allerede som fireåring og så på videoer av Ali og lærte meg bevegelsene hans, og ikke minst uvanene med den dårlige guarden, sier Klemetsen før han legger til:

- Det er en trist dag over hele verden, vil jeg tro - ikke minst i bokseverdenen.

Muhammad Ali bokset 61 kamper i løpet av karrieren sin og vant 56 av dem. Han etterlater seg ni barn.

LIKTE Å SPØKE: Ali var blant annet kjent for sine verbale morsomheter. Foto: Scanpix
LIKTE Å SPØKE: Ali var blant annet kjent for sine verbale morsomheter. Foto: Scanpix Vis mer