SLO TILBAKE: HÅvard Klemetsen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
<div><br></div>
SLO TILBAKE: HÅvard Klemetsen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vis mer

Klemetsen slo tilbake etter heteslag i helga: - Burde ha brutt

Tre dager etter at han fikk heteslag i Oberwiesenthal var kombinertveteranen Håvard Klemetsen tilbake på seierspallen i Sommer Grand Prix-rennet i Villach onsdag.

Klemetsen var nummer tre etter hopprennet i den østerrikske skimetropolen og fulgte opp med et sterkt rulleskirenn. I mål var han kun slått av østerrikske Mario Seidl og tyske Fabian Riessle.

Seidl vant rennet 12,9 sekunder foran Riessle. Klemetsen fulgte ytterligere to sekunder lenger bak.

– I dag var Håvard skikkelig sterk og klarte å bite seg fast i klynga som kjempet om tredjeplassen. Jeg er imponert over hvordan han mobiliserte mot slutten av rennet og klarte pallplasseringen, sier landslagssjef Kristian Hammer til NTB.

Tøff opplevelse

Klemetsen selv innrømmer at han har måttet jobbe med seg selv etter rennet i Oberwiesenthal søndag.

– Det har blitt mye spising og drikking de siste dagene. Jeg hadde en lite hyggelig opplevelse i helga og burde egentlig brutt rennet. Etter målgang lå jeg rett ut i over ti minutter i målområdet, sier finnmarkingen.

– I dag gleder jeg meg mest over fremgangen i bakken. Der er der jeg må gjøre det til vinteren om jeg skal klare å være med å kjempe om topplasseringer. Totalt sett var dagen i dag oppløftende, og det er en bra bekreftelse å vite at jeg er på gang igjen, tilføyde han.

Småsyk Riiber

Jarl Magnus Riiber ledet onsdagens renn etter hopprennet, men sto over rulleskidelen fordi han ikke følte seg hundre prosent frisk. Landslagssjef Hammer opplyser at landslagsledelsen ikke ønsket å ta noen sjanser med det unge stjerneskuddet fra Heming.

Målet er at Riiber skal være klar og restituert til kommende helgs renn i Oberstdorf. Riiber vant det individuelle rennet i Oberwiesenthal søndag og var favoritt til å vinne også onsdag.

(NTB)