I TENKEBOKSEN: Håvard Klemetsen hadde opprinnelig tenkt å legge opp etter denne sesongen, men nå kan det hende han forsetter.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I TENKEBOKSEN: Håvard Klemetsen hadde opprinnelig tenkt å legge opp etter denne sesongen, men nå kan det hende han forsetter. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Klemetsen vurderer å fortsette

Gode resultater har gitt mersmak.

Håvard Klemetsen (32) ønsker at Norge skal bli verdens beste kombinertnasjon og krever et ordentlig opplegg og gode rammer rundt landslaget. Da kan han komme til å fortsette karrieren.

32-åringen spurtet forbi Jan Schmid og ble beste nordmann under fredagens verdenscuprenn i Finland. Tidligere har han signalisert at han kan komme til å legge opp etter denne sesongen, men de gode resultatene for hans del mot slutten av årets sesong har gitt mersmak.

- Vi må ta en ordentlig evalueringsrunde etter at denne helgen er over, men det er klart at dette gir motivasjon til å fortsette. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sa Klemetsen.

Ny sjef Det som er sikkert er at Kjetil Strandbråten gir seg som sportssjef. Det ble klart allerede før VM i Holmenkollen.

Løperne på laget holder kortene tett inn til brystet med hensyn til hvem de ønsker som ny sjef etter Strandbråten.

- Det har vi ikke snakket om i det hele tatt ennå, sa Mikko Kokslien, Norges bestemann i kombinert denne sesongen.

Fredag endte han på 8.-plass etter tredje beste langrennstid. Det sikret ham også en plass på pallen i verdenscupen sammenlagt.

- Vi har bare så vidt begynt å snakke om neste sesong. Det har vært mye bra denne sesongen, og selv om jeg gjorde det bra i VM så manglet vi den individuelle medaljen. Det er mye som kan bli bedre, sa Klemetsen.

Runder - Hva kan bli bedre?

- Jeg ønsker ikke å gå så mye i detaljer på dette, men det som er klart er at vi må ha folk jevnt i toppen. Vi må vel være så ærlig å si at vi ikke er den beste kombinertnasjonen, og det er der vi ønsker å være. Det er totalen som gjelder, og for å klare det må vi gå sammen. I dag var laginnsatsen god, og vi hadde unge folk som Gudmund Storlien på 15.-plass og Magnus Krog på 18.-plass. De er unge og ferske og gjør at vi har flere som kan dra lasset sammen, sa Håvard Klemetsen.

(NTB)