Klemetsen vurderer å fortsette

Gode resultater har gitt mersmak.

I TENKEBOKSEN: Håvard Klemetsen hadde opprinnelig tenkt å legge opp etter denne sesongen, men nå kan det hende han forsetter.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I TENKEBOKSEN: Håvard Klemetsen hadde opprinnelig tenkt å legge opp etter denne sesongen, men nå kan det hende han forsetter. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Håvard Klemetsen (32) ønsker at Norge skal bli verdens beste kombinertnasjon og krever et ordentlig opplegg og gode rammer rundt landslaget. Da kan han komme til å fortsette karrieren.

32-åringen spurtet forbi Jan Schmid og ble beste nordmann under fredagens verdenscuprenn i Finland. Tidligere har han signalisert at han kan komme til å legge opp etter denne sesongen, men de gode resultatene for hans del mot slutten av årets sesong har gitt mersmak.

- Vi må ta en ordentlig evalueringsrunde etter at denne helgen er over, men det er klart at dette gir motivasjon til å fortsette. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sa Klemetsen.

Ny sjef Det som er sikkert er at Kjetil Strandbråten gir seg som sportssjef. Det ble klart allerede før VM i Holmenkollen.

Løperne på laget holder kortene tett inn til brystet med hensyn til hvem de ønsker som ny sjef etter Strandbråten.

- Det har vi ikke snakket om i det hele tatt ennå, sa Mikko Kokslien, Norges bestemann i kombinert denne sesongen.

Fredag endte han på 8.-plass etter tredje beste langrennstid. Det sikret ham også en plass på pallen i verdenscupen sammenlagt.

- Vi har bare så vidt begynt å snakke om neste sesong. Det har vært mye bra denne sesongen, og selv om jeg gjorde det bra i VM så manglet vi den individuelle medaljen. Det er mye som kan bli bedre, sa Klemetsen.

Runder - Hva kan bli bedre?

- Jeg ønsker ikke å gå så mye i detaljer på dette, men det som er klart er at vi må ha folk jevnt i toppen. Vi må vel være så ærlig å si at vi ikke er den beste kombinertnasjonen, og det er der vi ønsker å være. Det er totalen som gjelder, og for å klare det må vi gå sammen. I dag var laginnsatsen god, og vi hadde unge folk som Gudmund Storlien på 15.-plass og Magnus Krog på 18.-plass. De er unge og ferske og gjør at vi har flere som kan dra lasset sammen, sa Håvard Klemetsen.

(NTB)